ISTORIJSKI DAN ZA FUDBAL U PRESTONICI: Budućnost pripada njima - rođeno je novo novobeogradsko čedo! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.11.2022

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijski dan i ista takva utakmica odigrana je na stadionu u Vojvođanskoj ulici.

ISTORIJSKI DAN ZA FUDBAL U PRESTONICI: Budućnost pripada njima - rođeno je novo novobeogradsko čedo! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Budućnost Novi Beograd

Utorak 22. novembar ostaće zlatnim slovima upisan u istoriji novobeogradskog fudbala. Na stadionu "kraj Bežanijske crkve", protiv ekipe Bežanije, svoj prvi meč odigrala je nedavno formirana ekipa Fudbalskog kluba Budućnost Novi Beograd.

 

Pre nešto više od nedelju dana fudbaleri Bežanije su okončali svoje obaveze u jesenjem delu sezone u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa A". Nekadašnji član elitnog ranga srpskog fudbala i tim koji je nastupao i na međunarodnoj sceni prigrabio je jesenje lovorike i svakako se svi u klubu nadaju da će se već naredne sezone takmičiti u višem stepenu takmičenja.

Pred odlazak na zimsku pauzu Bežanija je odigrala i prijateljski susret protiv ekipe novobeogradske Budućnosti, ekipe kojoj je ovo prvi meč od osnivanja.

Iako nisu igrali u najjačem sastavu, igrači Bežanije su prvi period igre rešili u svoju korist rezultatom 2:0.

Međutim, fudbalseri Budućnosti su želeli da u ovom, za njih istorijskom duelu ostave što bolji utisak i u nastavku igre uspevaju da stignu do poravnanja. Ipak, iskustvo je došlo do izražaja, momci u beloj sportskoj opremi poslednju trećinu meča odigrali su znatno angažovanije. Postigli su tri pogotka i ostvarili zasluženi trijumf rezultatom 5:2.

 

Treba napomenuti da su golove za domaći sastav postigli Vušević (3), Tošević i Tišma, a prvi strelac u istoriji Budućnosti bio je Uroš Lukić koji se dva puta upisao u listu strelaca.

Bez obzira na krajnji ishod susreta, današnji dan svakako će ostati upamćen kada je i zvanično fudbalski rođena Budućnost Novi Beograd.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading