NEMA STAJANJA: Slede kup uzbuđenja - borba za polufinale može da počne!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.11.2022

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenji deo sezone u svim rangovima srpskog fudbala polako se privodi kraju.

NEMA STAJANJA: Slede kup uzbuđenja - borba za polufinale može da počne!

Foto: Fudbalski savez Beograda

Sve oči fudbalske i sportske javnosti uskoro će biti usmerene ka predstojećem Svetskom prvenstvu koje 20. novembra počinje u Kataru, ali velika uzbuđenja tek se očekuju kada je u pitanju beogradski fudbal.

 

Naime, u sredu 16. novembra na programu su mečevi četvrtfinala nacionalnog kup takmičenja pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda. osam najboljih klubova iz prestonice boriće se za plasman u samu završnicu takmičenja koja je na programu na proleće 2023. godine.

Plasman u ovu rundu takmičenja obezbedilo je sedam ekipa učesnika Srpske lige Beograd, kao i jedan predstavnik beogradskog zonskog ranga takmičenja.

Nakon nešto više od dve nedelje nekadašnji članovi srpske fudbalske elite, ekipe OFK Beograda i Zemuna ponovo će odmeriti snage.

Tog 29. oktobra na Omladinskom stadionu dve ekipe su remizirale rezultatom 0:0, a ovoga puta se očekuje i duel u kojem ekipe neće kalkulisati i da će se igrati na gol više.

Teško je prognozirati koja od dve ekipe ima veće šanse da se domogne polufinala, ali je jedino jasno da motiva i kod "Romantičara" i kod Gornjovarošana neće nedostajati.

Dosadašnji rezultati:

- 2. kolo:

Balkan Mirijevo - OFK Beograd 0:3

Zuce 2019 - Zemun 0:1

- 1/8 finala:

OFK Beograd - Brodarac 3:1

Zemun - Prva Iskra Barič 4:0

Foto: OFK Beograd

Plava unija se nada peharu

 

Možda na papiru najlakši posao trebala bi da ima ekipa Zvezdare koja će gostovati na igralištu Sportskog centra "Tibor i Dragan" ekipi PKB-a iz Padinske Skele.

Obe ekipe su lideri u svojim rangovima takmičenja, Zvezdara u Srpskoj ligi Beograd, a PKB u Beogradskoj zoni i sa sigurnošću se jedino može tvrditi da će ljubitelji fudbala na levoj obali Dunava uživati u majstorijama svojih ljubimaca.

Dosadašnji rezultati:

- 1. kolo:

Crvena zvezda (MML) - PKB Padinska Skela 3:3-7:8

- 2. kolo:

PKB Padinska Skela - Radnički Obrenovac 3:0

Kosmaj Ralja - Zvezdara 0:4

- 1/8 finala:

Hajduk Lion - PKB Padinska Skela 2:2-5:6

Zvezdara - Napredak Medoševac 2:0

Republika

Foto: Privatna arhiva/Marko Ognjenović

U PKB-u se nadaju velikom skalpu

 

Prethodnog vikenda Budućnost i BSK su odmerili snage u okviru nacionalnog šampionata. Susret je okončan podelom bodova rezultatom 1:1, a ovoga puta će isti rivali, na istom mestu odlučivati o polufinalisti kupa na teritoriji srpske prestonice.

I kada je ovaj susret u pitanju teško je proceniti ko je bliži plasmanu u narednu rundu, ali se blaga prednost mora dati domaćinu koji će pred svojim navijačima sigurno imati dodatni motiv da nešto slabije rezultate u prvenstvu nadomesti u kup takmičenju.

Dosadašnji rezultati:

- 2. kolo:

Jedinstvo Surčin - Budućnost Dobanovci 0:2

BSK Borča - Studentski grad 0:0-9:8

- 1/8 finala:

Budućnost Dobanovci - Teleoptil 0:0-5:4

BSK Borča se plasirala u četvrtfinale bez borbe

Foto: FK Budućnost Dobanovci

Navijači u Dobanovcima se nadaju trijumfu

 

Prošla su dva i po meseca od kako su se ove dve ekipe sastale na Carevoj Ćupriji u prvenstvenom meču koji je okončan bez pobednika i bez postignutog pogotka.

Situacija je ovoga puta potpuno drugačija. Očekivalo se da će obe ekipe biti konkurentne kada je plasman u viši rang u pitanju, ali su i igrači BASK-a i Sinđelića u ovom momentu daleko od liderske pozicije i prvoligaške konkurencije.

Jedino je jasno da će na Carevoj Ćupriji i ovoga puta biti interesantno.

Dosadašnji rezultati:

- 2. kolo:

BASK TEK - OFK Mladenovac 5:2

Sinđelić - Sremčica 1:0

- 1/8 finala:

Torlak - BASK TEK 0:4

Borac Lazarevac - Sinđelić 0:2

Republika

Foto: FK Sinđelić

Lošije reziltate u prvenstvu žele da nadomeste u kup takmičenju

Svi mečevi četvrtfinala nacionalnog kup takmičenja na području Fudbalskog saveza Beograda na programu su u sredu 16. novembra sa početkom od 13 časova. Pobednici ovih duela obezbediće plasman u polufinale koje je na programu na proleće 2023. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading