ERE REKORDERI: Sloboda stigla do 11 remija u 18 odigranih utakmica - Rus u dresu Loznice utišao Užice! (FOTO, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.11.2022

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili su bolji, ali su bodovi još jednom izostali.

ERE REKORDERI: Sloboda stigla do 11 remija u 18 odigranih utakmica - Rus u dresu Loznice utišao Užice! (FOTO, VIDEO)

Foto: FK Sloboda Užice

U okviru 18. kola Prve lige Srbije, na stadionu "Radomir Antić" u Užicu snage su odmerile ekipe domaće Slobode i ekipe Loznice. Sa mnogo optimizma oba tima su ušla u ovaj susret. "Ere" do ovog susreta na čak osam uzastopnih mečeva nisu osetile gorčinu poraza, dok je gost iz Loznice prethodnog vikenda priredio prvorazrednu senzaciju savladavši u Klupcima ekipu Grafičara.

 

Od samog starta domaćin je zagospodario terenom. Ređale su se prilike pred golom golmana Darka Vukašinovića, a Lozničani su nekako odolevali do 31. minuta kada je Đorđe Šušnjar iskoristio upotrebljiv centaršut i glavom smestio loptu u mrežu Lozničana. Minimalnom prednošću Užičana se i otišlo na odmor.

Foto: youtube.com/printscreen

Rezultat nakon prvih 45 minuta igre u Užicu

 

U nastavku susreta gosti su zaigrali znatno angažovanije, a kao rezultat takve igre došlo je i do poravnanja rezultata. Igrao se 59. minut meča kada se Dragiša Komarčević najbolje snašao u šesnaestercu Slobode i udarcem po zemlji matirao Đorđa Vukašinovića.

Trinaest minuta kasnije domaćin ponovo stiče prednost. Đorđe Glišović je nakon prodora po levom krilu ušao u šesnaesterac gostiju gde je nepropisno zaustavljen i dvoumljenja za sudiju Sašu Ranisavića nije bilo. Precizan sa jedanaest metara bio je Đorđe Šuđnjar koji se drugi put na ooj utakmici upisao u listu strelaca.

Činilo se da će Užičani konačno uspeti da upišu tri boda. Međutim, u 84. minutu usledila je bomba Matveja Martinkeviča sa dvadesetak metara. a lopta je završila u gornjem desnom uglu Slobodinog gola.

Republika

Foto: FK Sloboda Užice

Detalj sa susreta GFK Sloboda - Loznica

 

Ovim susretom Užičani su ostvarili 11 ovosezonski remi i po tom kriterijumu su najverovatnije i rekorderi srpskog fudbala u aktuelnoj sezoni. Sa druge strane čini se da ekipa Loznice polako u finišu jesenje sezone izlazi iz krize i najavljuje bolja izdanja na proleće naredne godine.

U poslednjoj jesenjoj rundi fudbaleri Slobode će gostovati u Beogradu gde će na stadionu "Kralj Petar I" odmeriti snage sa ekipom Rada, dok će Loznica u Klupcima dočekati novobeogradski Radnički. 

- Prva liga Srbije, 18. kolo:

OFK Vršac (Vršac) - Metalac (Gornji Milanovac) 1:0

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Radnički (Sremska Mitrovica) 0:1

Radnički (Novi Beograd) - Mačva (Šabac) 0:2

GFK Sloboda (Užice) - Loznica (Loznica) 2:2

RFK Grafičar (Beograd) - Rad (Beograd) 6:1

Jedinstvo (Ub) - IMT (Novi Beograd) 0:1

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Zlatibor (Čajetina) 4:1

Trayal (Kruševac) - Železničar (Pančevo) - 14. novembar

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading