NAJSLAĐE SE OSTAVLJA ZA KRAJ: Veliki derbi u poslednjem kolu odlučuje o jesenjm šampionu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

12.11.2022

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama je poslednje kolo jesenjeg dela Zaječarske okružne lige i derbi meč koji će odlučiti jesenjeg prvaka.

NAJSLAĐE SE OSTAVLJA ZA KRAJ: Veliki derbi u poslednjem kolu odlučuje o jesenjm šampionu! (FOTO GALERIJA)

Foto: FSU Kraljevica

Sam žreb pred početak sezone ukazivao je na neizvesnost pa će igrom slučaja u poslednjem kolu koplja ukrstiti FSU Kraljevica i sokobanjski Trebič – duel prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli Zaječarske okružne lige.

 

Nema sumnje da će obe ekipe ići na pobedu. FSU Kraljevica je nakon jedanaest vezanih pobeda u prošlom kolu ostala praznih ruku na gostovanju ekipi Osnića pa je bodovna razlika između ova dva tima svega jedan bod.

Iako je četa trenera Jugoslava Prvulovića u prošlom kolu bila desetkovana bez nekoliko standardnih prvotimaca, ovaj prekaljeni stručnjak će u nedelju imati na raspolaganju sve igrače osim kapitena Ćosića koji propušta derbi zbog zarađenog direktnog crvenog kartona na gostovanju u Velikom Izvoru.

Trebič je već tradicionalno već sezonama u samom vrhu tabele okružne lige ali im kvalitetniji timovi prethodnih sezona nisu dozvolili da se domognu prvog mesta koje vodi u Zonu Istok. ’’Alfa i omega’’ ovog tima van terena je nesumnjivo Dragan Nikolić, dugogodišnji sportski radnik dok na terenu dirigentsku palicu drže iskusni Urošević, Aleksa Vujadinović i rođeni Zaječarac Ivan Kostić.

Foto: FK Trebič Sokobanja

FK Trebič Sokobanja

 

Ove sezone u trci za prvu poziciju su pored Trebiča i povratnika iz višeg ranga ekipe OFK 019, sasvim očekivano i Kraljevica.

Podsećamo da je ovaj zaječarski klub osnovan tek prošle godine, a priča zvuči kao bajka. Članovi uprave ovog kluba su zapravo prijatelji iz detinjstva koji su ceo svoj život posvetili fudbalu. Osnivači kluba i članovi uprave - Marko Žikić, Nemanja Čikarić i Dušan Brkić rođeni su 1991. godine i prošli su kompletnu fudbalsku školu FK Timoka. Ovi mladi entuzijasti imaju ogromnu pomoć već iskusnih fudbalskih radnika - trenera Juge Prvulovića i Miodraga Milijića koji pružaju ogromno znanje i podršku kako na terenu tako i van njega. Tu je takođe i Davor Milutinović, uspešan privrednik i veliki zaljubljenik u sport.

FSU Kraljevica ima zaista kvalitetan roster za ovaj rang takmičenja - Stefan Radović, koji je prošao omladinsku školu Partizana, Milan Gligorijević, Nemanja Dinić, Nikola Aleksić - najbolji strelac ove ekipe, a tu je takođe i nemački internacionalac Kevin Šafer.

U nedelju ćemo dobiti jesenjeg prvaka Zaječarske okružne lige. Pobeda iz ovog derbija, narodski rečeno, vredi šest bodova.

 

- Zaječarska okružna liga, 13. kolo:

Midžor (Kalna) - Osnić (Osnić) 5:1

Hajduk (Rujevica) - Šljivar (Šljivar) - 13. novembar

Omladinac (Grezna) - Rudar (Podvis) - 13. novembar

Malinik (Podgorac) - Rudar Vrška Čuka (Grljan) - 13. novembar

OFK 019 (Zaječar) - Sloga (Minićevo) - 13. novembar

Graničar (Veliki Izvor) - Kosovo (Zvezdan) - 13. novembar

FSU Kraljevica ( Zaječar) - Trebič (Sokobanja) - 13. novembar

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading