FOTO UBOD SA MARAKANE: Dve važne osobe su pratile njegovo današnje ostvarenje - Jovan Mituljikić buduća zvezda prelaznog roka! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.11.2022

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi prvenstveni uspeh fudbalera Grafičara obeležio je mladi napadač, a njegovo ostvarenje sa velikom pažnjom je ispraćeno sa tribina.

FOTO UBOD SA MARAKANE: Dve važne osobe su pratile njegovo današnje ostvarenje - Jovan Mituljikić buduća zvezda prelaznog roka! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

U okviru 18. kola Prve lige Srbije, fudbaleri Grafičara na terenu sa pomočnom travom stadiona "Rajko Mitić" deklasirali su ekipu Rada rezultatom 6:1, a u epicentru pažnje javnosti našao se mladi napadač "ljubičastih".

 

Jovan Mituljikić je mrežu "Građevinara" pogađao tri puta. U 42. i 48. minutu bio je uspešniji od Siniše Babića, a u 62. minutu je matirao i drugo golmana ekipe sa Banjice Nikolu Đurkovića.

Navedenim ostvarenjem Jovan Mituljikić se probio na četvrtu poziciju najboljih strelaca prvoligaških karavana sa šest postignutih pogodaka. Ispred njega na ovoj prestižnoj listi trenutno se nalaze samo Slaviša Stojanović iz Inđije, Nikola Dišić iz Zlatibora i Đorđe Šušnjar iz užičke Slobode koji su postigli deset, osan, odnosno sedam pogodaka u dosadašnjem delu šampionata.

Novo ostvarenje mladog devetnaestogodišnjeg fudbalera nije proteklo neprimećeno i od važnih ljudi u Crvenoj zvezdi čiji je Mituljikić izdanak. Susret između Grafičara i Rada sa tribina su pratili generalni direktor Zvezdan Terzić i šef skauting službe srpskog fudbalskog šampiona Marko Marin i sigurno su obojica bili zadovoljni onim što su videli, pa ne bi čudilo da već ove zime Jovan Mituljikić bude priključen i seniorskom pogonu Crvene zvezde i stavi se na raspolaganje šefu stručnog štaba Milošu Milojeviću.

 

Jovan Mituljikić je rođen 20. januara 2003. godine u Negotinu. Prošao je kompletnu školu Fudbalskog kluba Crvena zvezda, a od leta 2021. godine član je ekipe Grafičara kao pozajmljeni fudbaler srpskog šampiona.

Devetnaestogodišnji fudbaler i standardni je član U-19 reprezentacije Srbije. U dresu sa nacionalnim obeležjima do sada je odigrao šest utakmica i bio strelac dva pogotka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading