ZA NJIH EVROPSKA TAKMIČENJA TEK POČINJU: Crvena zvezda je eliminisana, Partizan očekuje prolećne borbe, a Srbija ima još jednog predstavnika na međunarodnoj sceni!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.11.2022

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski kolektiv iz srpske prestonice kreće u svoj prvi pohod na međunarodnoj sceni.

ZA NJIH EVROPSKA TAKMIČENJA TEK POČINJU: Crvena zvezda je eliminisana, Partizan očekuje prolećne borbe, a Srbija ima još jednog predstavnika na međunarodnoj sceni!

Foto: fkmiljakovac

Takmiče se u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa A", ali i pored učešća u tek šestom rangu takmičenja, krajem meseca novembra započinju svoje prvo međunarodno takmičenje.

 

Fudbalski klub Miljakovac biće predstavnik Srbije u takmičenju pod nazivom "Feniks trofej", takmičenju koje obuhvata amaterske fudbalske kolektive starog kontinenta. Crno-zeleni se nalaze među 12 odabranih klubova koji će ove godine pokušati da stignu do zvanja najbolje amaterske ekipe Evrope, a u grupnoj fazi takmičenja svrstani su u "grupu C" zajedno sa Brerom iz Milana i Skjoldom iz Kopenhagena.

Svoj prvi meč Miljakovac će odigrati 22. novembra sa timom iz "grada mode", dok osam dana kasnije sledi i meč sa predstavnikom Danske.

 

- Raspored grupa "Feniks trofeja" za sezonu 2022/23:

"Grupa A": Junajted Mančester (Engleska); Kuenka-Mestaljites 1925 Valensija (Španija); Beveren (Belgija)

"Grupa B": Reptorsi Prag (Češka Republika); Dragons (Poljska); AFC DVS Amsterdam (Holandija)

"Grupa C": Brera Milano (Italija); Skjold Kopenhagen (Danska); Miljakovac (Srbija)

Foto: FK Miljakovac

"Feniks trofej" - grupa C

 

Da podsetimo, ekipa Miljakovca u aktuelnoj sezoni Međuopštinske lige Beograd - "grupa A" nakon 11 odigranih mečeva zauzima sedmu poziciju sa 19 osvojnih bodova, a do kraja jesenjeg dela sezone odigraće susret protiv Rekreativa 011, a taj meč je zakazan za 13. novembar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading