DA LI JE MOGLO VIŠE? Za njih je kup takmičenje već okončano!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.11.2022

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadanja su bila velika, ali je realnost potpuno drugačija.

DA LI JE MOGLO VIŠE? Za njih je kup takmičenje već okončano!

Foto: Starsport

Pehar Kupa Srbije

Sreda 9. novembar bila je radna za srpske fudbalske klubove. Na programu su bili mečevi osmine finala Kupa Srbije, mada se mora istaći da su zbog obaveza odigravanja zaostalih prvenstvenih mečeva, tri susreta i odložena, tj. biće odigrana tek na proleće 2023. godine.

 

Kada je reč o timovima iz nižih srpskih rangova takmičenja, danas su na teren izlazile tri ekipe i sve tri su u duelima sa superligašima poražene.

Prvi u borbu za plasman među osam najboljih srpskih klubova krenuli us fudbaleri novobeogradskog Radničkog. Oni su na svom stadionu "kraj Studenjaka" dočekali poslednjplasiranu ekipu srpske fudbalske ekipe, surdulički Radnik i rezulataom 1:2 su poraženi.

Foto: Radnik Surdulica

Radnički Novi Beograd - Radnik

 

Dvostruki strelac za Surduličane bio je makedonski internacionalac Zoran Danoski. One je u 15. minutu doveo Radnik do prednosti, a zatum je u funišu susreta, samo minut pošto je Lazar Kojić poravnao rezultat na 1:1, sprečio senzaciju i odveo superligašku ekipu u četvrtfinale najmasovnijeg srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

Lider prvoligaškog karavana, ekipa IMT-a gostovala je na niškom "Čairu" i po malo neočekivano pretrpela ubedljiv poraz. "Traktoristi" su u prestonicu iz Niša vraćaju sa tri lopte u mreži i sada im ostaje da se usmere ka takmičenju u Prvoj ligi Srbije kako bi se već naredne jeseni i oni našli u elitnom rangu.

Foto: FK Radnički Niš

Slavlje na Čairu nakon plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije

 

Poslednja prvoligaška ekipa koja je danas izlazila na teren jeste pančevački Železničar. Gostovali su Pančevci na "TSC Areni", a pitanje pobednika rešeno je već nakon pola sata igre, a dvostruki strelac bio je makedonski internacionalac Martin Mircevski.

Da li će prvoligaški karavan imati predstavnike u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja znaće se tek narednog proleća kada u ovoj fazi takmičenja svoje mečeve odigraju sremskomitrovački Radnički i Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Foto: FK TSC

TSC - Železničar Pančevo

 

- Kup Srbije, osmina finala:

Radnički (Novi Beograd) - Radnik (Surdulica) 1:2

TSC (Bačka Topola) - Železničar (Pančevo) 2:0

Radnički (Niš) - IMT (Novi Beograd) 3:0

Novi Pazar (Novi Pazar) - Kolubara (Lazarevac) 2:1

Vojvodina (Novi Sad) - Mladost GAT (Novi Sad) 2:1

Radnički (Sremska Mitrovica) - Crvena zvezda (Beograd) - proleće 2023.

Metalac (Gornji Milanovac) - Čukarički (Beograd) - proleće 2023.

Spartak Ždrepčeva krv (Subotica) - Napredak (Kruševac) - proleće 2023.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading