LIDER SAVLADAN U DUDOVICI: Derbi koji je prevazišao po svemu viđenom rang takmičenja!

Autor:

Sport

07.11.2022

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U derbiju 12. kola Prve Beogradske lige (grupa B) odigran je susret u Dudovici. Budućnost je na svom terenu savladala ekipu BSK-a sa 2:0.

LIDER SAVLADAN U DUDOVICI: Derbi koji je prevazišao po svemu viđenom rang takmičenja!

Foto: OFK Budućnost Dudovica

U derbiju kola lider je gostovao u Dudovici ekipi Budućnosti, dva tima koja od starta sezone igraju otvoren fudbal, na gol više i navijači su znali da to isprate. 

Republika
 

Od prvog sudijskog zvižduka lopta je u posedu domaćeg sastava, pokušali su igrači Budućnosti dugim loptama da stignu do gola protivnika. I imali su jednu takvu situaciju, ubačenu loptu sa leve strane ispucavaju gosti.

Nedugo zatim na loptu u prostor natračava Živanović i uspeva da iz trka uputi udarac ka golu gostiju, ali lopta prolazi pored stative.

Zapretili su i gosti iz Baćevca iz prekida, bilo je prilike iz slobodnog udarca sa nekih 40 metara, kao i iz udarca iz ugla, ali nije bilo promene rezultata. 

Do kraja prvog dela igre beležimo nešto konkretniju igru Budućnosti, bilo je šuteva iz prekida, ali ništa što bi ozbiljnije ugrozilo golmana. Istao se golman Filipović kada je iz peterca pucao igrač domaćih, ali je odličnom intervencijom čuvara mreže gostiju lopta otišla u korner.

Zatresla se mreža domaćeg tima iz jedne kontre, ali je glavni sudija poništio gol zbog igranja rukom prilikom postizanja istog.

Republika

Foto: OFK Budućnost Dudovica

 

 

Do kraja prvog poluvremena beležimo po dve šanse na obe strane, ali su golmani bili na visini zadatka. Rezultat pred odlazak na pauzu 0:0.

Drugo poluvreme preslikano kao i prvo, odlična igra obe ekipe sa dosta posla za golmane. Zatresla se mreža BSK-a, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd poziciju pa je rezultat bio i dalje 0:0. 

Ubrzo zatim trese se opet mreža gostiju, ovoga puta gol je regularan, a igrao se 68. minut. Posle prodora po levoj strani domaći sastav prebacuje težište na suprotni ugao, lopta stiže do Marjanovića koji u prostor upošljava Lukića. On u odličnoj situaciji ispred golmana šalje loptu u dalji ugao za veliku radost domaće publike i prednost Budućnosti od 1:0. 

Od tog trenutka igrači tima iz Baćevca kreću dosta ofanzivnije na gol protivnika, beležimo nekoliko ozbiljnijih prilika u kaznenom prostoru, ali nije bilo kvalitetnog završnog udarca. 

Pred sam kraj utakmice rezervista Nikola Stevančević iz kontra napada postiže drugi gol za Budućnosti i tako stavlja tačku na meč.

Derbi koji je po mnogima prevazišao nivo takmičenja u kome se nalaze ovi klubovi. Posle ovog rezultata BSK i Budućnost zajedno sa ekipom Rušanj drže prvo mesto na tabeli sa po 29 bodova. Na četvrtoj poziciji nalazi se Strelac sa jednim bodom manje.

Dejan Milinković predsednik Budućnost posle meča izjavio je:

-Derbi jesenjeg dela sezone opravdao je sva očekivanja mnogobrojne publike. Dočekali smo dojučerašnjeg lidera na tabeli i slavili 2:0. Ove godine nikad zanimljivije prvenstvo i nikada bolje ekipe tako da se do poslednjeg kola neće znati ko će u viši stepen takmičenja. Pred nama je još jedno kolo gostovanje petoplasiranoj odličnoj ekipi Vranića što će biti još jedan težak ispit za naše momke, ali ako ponovimo jučerašnje izdanje ne sumnjam da ćemo se vratiti kući sa tri boda.

Budućnost (Dudovica) - BSK 1926 (Baćevac) 2:0 (0:0)

Budućnost: Simić, Marjanović, Fogl, Gligorić (od 89' Sandić), A. Đorđević, Marković (od 52' Stevančević), Savić, Živanović (od 69' Jovanović), Karadinović, Lukić (od 89' Milinković), Đ. Đorđević.

BSK 1926: Filipović, Živković (od 80' Grujičić), Nikolić, Stojanović, Denić, Ćulum, Kojić (od 77' Torbica), Vulović (od 77' Pavlović), Nikolić, Marić, Dabetić (od 69' Purić).

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading