TVRĐAVA JE IPAK PALA: ČSK teškom mukom stigao do bodova u Baču! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

07.11.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lavovi iz Čelareva nastavljaju pohod ka vrhu tabele.

TVRĐAVA JE IPAK PALA: ČSK teškom mukom stigao do bodova u Baču! (FOTO GALERIJA)

Foto: ČSK Čelarevo

Ekipa iz Čelareva nastavila je niz bez poraza i nakon gostovanja u Baču. Zaključno sa ovim susretom, "Lavovi" su vezali sedam mečeva bez poraza u kojima su ostvarili pet pobeda i dva remija.

 

Međutim, u Baču nije bilo sva na nivou na kojem su u čelarevskom klubu želeli. Obe ekipe su u meč ušle rezervisano, tako da nekih izglednijih prilika za pogodak nije bilo.

Prvi udarac ka golu viđen je u 10. minutu, ali je lopta nakon šuta Vulevića završila visoko preko gola golmana Nemeta. Slično su okončane i akcije koje su udarcima završavali Andrić, Davidov, Bilobrk i Stanić. 

Nakon svega viđenog, prvo poluvreme je okončano početnim, najnepopularnijim rezultatom.

Pred nastavak igre gosti vrše dve izmene. Umesto Saračevića i Siljanovskog u igru ulaze Glišić i Lakić što je prouzrokovalo veću angažovanost na terenu i konkretniju igru.

Već u uvodnim minutima drugog poluvremena ČSK dolazi do dve velike prilike, ali su šanse Panića u 47. minutu i Davidova pet minuta kasnije otišle u nepovrat. U prvoj situaciji fudbaler gostiju nije bio precizan, da bi kolosalnu priliku Davidova, paradom ukrotio golman domaće ekipe.

 

Usledilo je još nekoliko prilika za goste, da bi odbrana Tvrđave konačno poklekla u 62. minutu. Zagorčić je iz igre izbacio kompletnu odbranu domaćina, obišao i čuvara mreže i idealno uposlio Ognjena Glišića koji loptu konačno smešta u mrežu.

Pitanje pobednika gosti rešavaju u 69. minutu. Nemet je uposlio Nebojšu Zagorčića, a ovaj udarcem sa 16 metara duplira prednost gostujuće ekipe.

Do kraja susreta domaćin je uspeo da stigne do počasnog pogotka, a u strelce se upisao Aleksandar Poša u 76. minutu.

Nakon ovog susreta ekipa ČSK Pivare i dalje zauzima treću poziciju na tabeli PFL Sombor sa 29 osvojenih bodova, dok je ekipa Tvrđave iz Bača sada petnaestoplasirana sa svga devet bodova i predstoji joj grčevita borba za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Tvrđava Bač - ČSK Pivara 1:2 (0:0)

Strelci: 0:1 - O. Glišić 62`; 0:2 - N. Zagorčić 69`; 1:2 - A. Poša 76`

Tvrđava Bač: I. Nemet, Dević, Bilobrk, Bundalo (Stojčić od 74'), Kovačević, F. Ćulibrk, Andrić, Davidov, Balango, Ćosić (Poša od 72'), Stanić.

ČSK Pivara: D. Ćulibrk, Sikirić, Panić, Vulević, Siljanovski (Lakić od 46'), Saračević (Glišić od 46', D. Ileš od 89'), Šoven, Gajdobranski, Zagorčić (Mitrović od 90'), M. Ileš (Semartonski od 87'), D. Nemet.

Nakon susreta, trener čelarevskih fudbalera, kao i najbolji akter ovog meča su izjavili:

- Loše smo otvorili meč, igrači nisu ispoštovali dogovor svlačionice i ono što je rađeno na treninzima. Nismo imali ni mi, ni domaćini pravu šansu tokom prvih 45 minuta, ali smo na poluvremenu napravili promene taktičke prirode. Ušli su mlađi igrači koji su doneli preokret u meč. Odmah se videlo da smo spremnija ekipa, a da domaćini nisu toliko loši kao što tabela to pokazuje. Par puta smo se našli u nezgodnim situacijama po naš gol, ali tu je naša odbrambena linija odradila dobar posao. Jeftino smo i olako primili gol, ali domaćini nisu mogli više od toga. Čestitam mojim momcima na pobedi, a domaćinu želim sve najbolje u nastavku takmičenja - istakao je trener Vlado Karakaš.

Strelac drugog pogotka za ČSK Pivaru Nebojša Zagorčić, nije krio zadovoljstvo ostvarenim u Baču:

- Očekivano teška i gusta utakmica kako smo i najavili. Uši smo slabije u prvo poluvreme sa jako malo šansi prema golu domaćina. Uz korekcije i izmene šefa uspeli smo da izdominiramo drugo poluvreme gde moram da pohvalim mlađe igrače koji su ušli koncentrisani i sa voljom da se kući donesu sva tri boda. Uspeli smo da opravdamo ulogu favorita i donesemo ceo plen kući.

 

- PFL Sombor, 13. kolo:

Hajduk (Stapar) - Budućnost (Gložan) 3:0

Tvrđava (Bač) - ČSK Pivara (Čelarevo) 1:2

Lipar (Lipar) - ŽAK (Sombor) 3:1

Naša Zvezda (Silbaš) - Kordun (Kljajićevo) 4:0

Borac 46 (Obrovac) - Budućnost (Mladenovo) 2:1

Borac (Bački Gračac) - Soko (Nova Gajdobra) 1:4

Crvenka (Crvenka) - Rusin (Ruski Krstur) 2:0

Polet (Karavukovo) - Budućnost (Parage) 1:0

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading