STUDENTIMA OČITANA LEKCIJA: BSK odneo bodove sa Bežanije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.11.2022

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesantna fudbalska predstava viđena je na stadionu podno bežanijske crkve.

STUDENTIMA OČITANA LEKCIJA: BSK odneo bodove sa Bežanije!

Foto: FK Studentski grad

U premijernom susretu 13. kola Srpske lige Beograd fudbaleri Studentskog grada dočekali su nekadašnjeg člana elitnog fudbalskog ranga iz Borče u duelu dve ekipe kojima su bodovi bili neophodni kako bi u finišu jesenjeg dela sezone krenuli ka sredini tabele.

 

Nakon pereioda "ispitivanja snaga" domaćin u 39. minutu susreta stiže do prve prilike koja spada u red stoprocentnih. Udarac Dacića iz neposredne blizine zaustavila je prečka golmana Guteše, a u nastavku akcije Stefanović loptu šalje pored gola Borčana.

Za navedeni promašaj, domaćin je vrlo brzo kažnjen. Stanimirović je izveo slobodan udarac sa preko dvadeset metara, lopta je nezgodno odskočila, prevarila golmana Stojanovića i završila u mreži. 

Na početku drugog perioda igre gosti su mogli da dupliraju prednost. Još jednom su fudbaleri BSK-a proveravali budnost domaćeg golmana, ali je ovoga puta Stojanović paradom sprečio novo slavlje Borčana.

Domaćin u 69. minutu stiže do izjednačenja. Sa ivice šesnaesterca Gavrilović je uputio razantan udarac. Lopta se od prečke odbila na gol liniju i otišla u polje. Sudija MArko Karanović je ipak procenio da je lopta celim obimom prešla gol liniju i pokazao je na centar. Čini se da ovakvom odlukom nije pogrešio.

Foto: facebook.com

Stadion FK Bežanija

 

Činilo se da će se susret okončati podelom bodova, ali je prvo u 84. minutu Milosavljević zatresao mrežu domaćina iz opravdano dosuđenog jdanaesterca, da bi konačnih 3:1 u korist BSK Borče postavio Malidžan pet minuta kasnije preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Ovim trijumfom ekipa BSK Borče je prekinula seriju loših rezultata i stigli su do prvog trijumfa jo od 7. kola i gostovanja u Bariču, a "Studenti" su doživeli drugi uzastopni neuspeh, a već narednog vikenda očekuje ih teško gostovanje na Omladinskom stadionu, ekipi OFK Beograda.

Studentski grad - BSK Borča 1:3 (0:1)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 50

Glavni sudija: Marko Karanović; Pomoćne sudije: Ratko Đorđević i Slobodan Tatomirović

Strelci: Gavrilović 69` ; Stanimirović 45`, Milosavljević 85`(11.m), Malidžan 89`

Žuti kartoni: Kuzmanović, Lazarević (Studentski grad), Milosavljević, Stanković (BSK Bor;a).

Studentski grad: Stojanović, Lazarević, Lukić, Mladenović, Milanović, Šljukić (Mrđenović), Kuzmanović (Janković), Dacić (Pupovac), Gavrilović, Stefanović, Stokić.

BSK Borča: Guteša, Mitrović, Manov, F.Gajić, Stanić, N.Gajić, Petrović (Stanković) (Nurović), Milosavljević, Rančić (Malidžan), Avramovski, Stanimirović (Vančagović).

Srpska liga Beograd, 13. kolo:

Studentski grad : BSK Borča 1:3 (0:1)

Prva Iskra : Teleoptik - 5. novembar

Radnički (O) - Sinđelić - 5. novembar

Zemun - BASK TEK - 5. novembar

Ušće Novi Beograd - Budućnost (D) - 6. novembar

Brodarac - OFK Zvezdara - 6. novembar

Torlak - Borac (L) - 6. novembar

Jedinstvo (S) - OFK Beograd - 6. novembar

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading