SA MALIH TERENA NA NAJVEĆU SCENU: Dva srpskoligaška kluba imala su svoje predstavnike u fudbalskoj eliti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.11.2022

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje u grupnoj fazi elitnog evropskog klupskog fudbalskog takmičenja za sezonu 2022/23 je okončano.

SA MALIH TERENA NA NAJVEĆU SCENU: Dva srpskoligaška kluba imala su svoje predstavnike u fudbalskoj eliti!

Foto: Tanjug/AP

Trofej Lige šampiona

Poznata su imena 16 evropskih klubova koji će narednog proleće krenuti u pohod na osvajanja najznačajnijeg pehara kada je evropski klupski fudbal u pitanju. Po četiri kluba iz Nemačke i Engleske, tri italijanska predstavnika, dva portugalska i po jedan tim iz Španije, Francuske i Belgije, po okončanju predstojećeg Svetskog prvenstva pokušaće sebi da trasiraju put ka vrhu Evrope.

 

Kada je reč o grupnoj fazi ovosezonske Lige šampiona, samo dva srpska kluba koja se trenutno takmiče u nižim rangovima srpskog fudbala, mogu da se podiče svojim predstavnicima u eliti. U pitanju su Strahinja Pavlović i Dušan Vlahović koji su svoj put ka evropskim fudbalskim zvezdama započeli u ekipama Teleoptika, odnosno OFK Beograda.

Foto: Tanjug/AP

Strahinja Pavlović

 

Strahinja Pavlović je tokom grupne faze elitnog takmičenja odigrao svih šest mečeva u dresu austrijskog Salcburga, a posebno treba istaći podatak da je srpski reprezentativac na terenu proveo svoh 540 minuta. Pavlović je prv fudbalske korake napravio u dresu Partizana, ali je jedan deo karijere proveo u zemunskom Teleoptiku klubu koji predstavlja razvojni kolektiv za mlade igrače crno-belih i koji se u aktuelnoj sezoni takmiči u Srpskoj ligi grupa Beograd.

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Vlahović

 

Pet mečeva i dva postignuta gola ostvarenje je napadača Juventusa Dušana Vlahovića u elitnom takmičenju tokom ove jeseni. Srpski reprezentativac je kao mladi fudbaler jedan deo svoje karijere započeo na staroj Karaburmi noseći dres OFK Beograda kluba koji se kao i u slučaju fudbalskih početaka Strahinje Pavlovića sada takmiči u trećem rangu srpskog fudbala.

Iz svega navedenog jasno je da se fudbaleri za najveću evropsku scenu "rađaju" na uslovno rečeno malim terenima. OFK Beograd i Teleoptik mogu i moraju biti ponosni na svoje predstavnike u elitnom takmičenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading