BRODARAC TORPEDOVAN NA STAROJ KARABURMI: "Romantičari" nisu imali milosti - pohod ka trofeju se nastavlja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.11.2022

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice kluba sa stare Karaburme i dalje se dobro sećaju maja 2006. godine i poslednjeg učešća njihovih ljubimaca u velikom finalu najmasovnijeg takmičenja.

BRODARAC TORPEDOVAN NA STAROJ KARABURMI: "Romantičari" nisu imali milosti - pohod ka trofeju se nastavlja!

Foto: FK Brodarac

Tog 10. maja 2006. godine OFK Beograd je na stadionu u Humskoj ulici sve imao u svojim rukama. Nakon sat vremena igre vodio je rezultatom 2:0 protiv Crvene zvezde i činilo se da će nakon pune četiri decenije pehar namenjen pobedniku kup takmičenja, stići u vitrine kluba sa stare Karaburme.

 

Međutim, znatno iskusniji klub je do isteka regularnog dela uspeo da stigne do poravnanja rezultata, a zatim i da u produžecima odnese trofej put najvećeg srpskog stadiona.

Sve navedeno predstavljalo je i poslednji bljesak slavnog kluba sa Omladinskog stadiona, a svi kojima su plavo-bele boje na srcu, nadaju se da upravo ovogodišnje učešće u Kupu Fudbalskog saveza Beograda, može predstavljati i prekretnicu koja će najaviti izlazak kluba iz krize koja traje punu deceniju.

Nakon trijumfa nad Balkan Mirijevom u okviru 2. kola kup takmičenja rezultatom 3:0, OFK Beograd je u osmini finala savladao velikog rivala, ekipu Brodarca rezultatom 3:1 čime je obezbeđen plasman među osam najboljih beogradskih timova koji će se već 16. novembra boriti za plasman u samu završnicu Kupa pod ingerencijom FSB-a, a narednog proleća četiri najbolje ekipe će se boriti za prestižni trofej.

Foto: OFK Beograd

Plava unija ima razloga za slavlje

 

- Rezultati osmine finala Kupa FSB-a:

Hajduk Lion : PKB Padinska Skela 2:2-5:6

Borac Lazarevac : Sinđelić 0:2

Torlak : BASK TEK 0:4

OFK Zvezdara : Napredak Medoševac 2:0

OFK Beograd : Brodarac 3:1

Zemun : Prva Iskra 4:0

Budućnost Dobanovci : Teleoptik 0:0-5:4

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading