PUT SE ZNA: Zvezdu nakon Monaka očekuje gostovanje u Krupnju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.11.2022

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mesec novembar za fudbalere Crvene zvezde pun je obaveza.

PUT SE ZNA: Zvezdu nakon Monaka očekuje gostovanje u Krupnju!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Pulene trenera Miloša Milojevića u finišu jesenjeg dela sezone očekuju borbe kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, a jedno od interesantnijih obaveza crveno-beli će imati 16. novembra.

 

Tog dana aktuelni srpski šampion putuje u Krupanj gde će ovekovečiti stogodišnjicu postojanja Fudbalskog kluba Rađevac.

Na vek postojanja klub iz Krupnja prvi tim Crvene zvezde gostovaće članu Srpske lige Zapad koji svoje mečeve igra na stadionu "Mirko Vasiljević".

Fudbalski klub Rađevac iz Krupnja osnovan je 1922. godine, a pet godina kasnije menja ime u Petar Radojlović, po meštaninu čija su dva sina poginula u Prvom svetskom ratu. Po okončanju Drugog svetskog rata klub vraća staro ime Raževac.

Foto: FK Rađevac Krupanj

Šampion stižu u Krupanj

 

Najveći uspeh ostvario je u sezoni 1999/00 kada se takmičio u Drugoj ligi SR Jugoslavije.

U aktuelnoj sezoni u okviru trećeg ranga takmičenja Rađevac nakon 12 odigranih mečeva (po četiri pobede, remija i poraza) i 16 osvojenih bodova zauzima sedmu poziciju na tabeli srpskoligaškog Zapada. 

Teško je očekivati da će u godini veka postojanja klub iz Krupnja uspeti da se plasira u viši rang, ali svakako rukovodstvo kluba ima želju da u skorije vreme ekipa Rađevca ponovi uspeh sa kraja XX veka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading