GOREĆE FUDBALSKI BEOGRAD: Nema mira u prestonici - slede kup iskušenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.11.2022

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalno kup takmičenje u okviru Fudbalskog saveza Beograda ulazi u samu završnicu.

GOREĆE FUDBALSKI BEOGRAD: Nema mira u prestonici - slede kup iskušenja!

Foto: OFK Beograd

U sredu 2. novembra na programu su mečevi osmine finala Kupa Fudbalskog saveza Beograda. Od Kumodraža, do Lazarevca i Dobanovaca srpska prestonica će odisati fudbalskim uzbuđenjima.

 

Među 14 najboljih beogradskih klubova u okviru najmasovnijeg takmičenja mesto je našlo 11 srpskoligaša i tri člana beogradskog zonskog fudbala.

- Hajduk Lion : PKB Padinska Skela

Na Lion stiže lider Beogradske zone iz Padinske Skele. Domaći Hajduk poslednjih nedelja ne uspeva da ustali formu, dok sa druge strane ekipa PKB-a osim kiksa u 7. kolu protiv Šušnjara (1:2) ređa trijumfe i već sada se može reći da predstavlja glavnog favorita za plasman u viši rang.

U aktuelnoj sezoni dve ekipe su se sastale 18. septembra na stadionu na Lionu, a PKB je ostvario ubedljiv trijumf rezultatom 4:0.

Foto: Privatna arhiva/Marko Ognjenović

Fudbaleri PKB-a sa Liona vide završnicu kupa

 

- Borac Lazarevac : Sinđelić

Po osnovu do sada zabeleženog kada je sezona 2022/23 u pitanju, fudbaleri Sinđelića su apsolutni favoriti pred gostovanje u Lazarevcu, ali gosti iz Vojislava ilića moraju imati na umu da su ih Lazarevčani polovinom septembra savladali rezultatom 1:0 i to je jedna od dva trijumfa koje je Borac ostvario u aktuelnoj sezoni.

Crveno-beli u Lazarevac putuju sa mnogo optimizma pošto su prethodnog vikenda na svom terenu ubedljivo savladali, do tadašnjeg lidera iz Kumodraža, ekipu Torlaka rezultatom 4:1.

Foto: FK Sinđelić

Sinđelić gostuje u Lazarevcu

 

- Torlak : BASK TEK

Pre samo dve nedelje ove dve ekipe su se već sastale u okviru srpskoligaškog karavana, a tim sa Careve Ćuprije je trijumfom rezultatom 2:1 priredio prvorazrednu senzaciju.

Domaćin je pred imperativom pobede pošto su fudbaleri Torlaka nakon pomenutog poraza od ekipe BASK TEK, prethodnog vikenda doživeli i drugi poraz u nizu, pa bi plasmanom u nerednu rundu kup takmičenja zasigurno doneli mir u Kumodraž.

Foto: Privatna arhiva Nemanje Vukovića.

FK Torlak - povratak na staze uspeha

 

- OFK Zvezdara : Napredak Medoševac

Možda i jedini meč u kojem se može reći da j jedna ekipa apsolutni favorit. Lider sprskoligaškog Beograda dočekuje goste iz Medoševca i zasigurno bi sve osim pobede "Bulki" bilo prvorazredno iznenađenje.

Foto: Republika

Na Zvezdari se favorit zna

 

- OFK Beograd : Brodarac

Nakon prvenstvenog duela sa Zemunom, ljubitelji fudbala na Staroj Karaburmi imaće prilike da uživaju u novom fudbalskom spektaklu na Omladisnkom stadionu.

 Teško je prognozirati koja od dve ekipe ima veće šanse da se plasira u narednu fazu takmičenja, ali treba istaći da su "Romantičari" ove sezone kao gosti već slavili u duelu sa Brodarcem rezultatom 1:0.

Republika

Foto: OFK Beograd

Očekuje se da će tribine Omladinskog stadiona biti dobro popunjene

 

- Zemun : Prva Iskra

Na stadionu u Gornjoj Varoši, domaća ekipa Zemuna dočekuje tim iz Bariča. Zeleno-plavi se smatraju favoritom u predstojećem susretu, a tome u prilog ide i činjenica da su početkom septembra slavili rezultatom 1:0.

Foto: Privatna arhiva/Nenad Kiso

Nakon gostovanja na Karaburmi sledi duel sa ekipom iz Bariča

 

- Budućnost Dobanovci : Teleoptik

Zanimljivo će biti na stadionu u Dobanovcima. Teško je prognozirati ishod predstojećeg meča, a treba napomenuti da su pre samo desetak dana dve ekipe remizirale u "Zemunelu" rezultatom 0:0.

Obe ekipe igraju u promenljivoj formi i jedino što je jasno, jeste činjenica da nas na stadionuu Dobanovcima očekuje velika neizvesnost.

Republika

Foto: FK Partizan

Igor Duljaj očekuje trijumf u Dobanovcima

 

- Rezultati 2. kola Kupa Fudbalskog saveza Beograda:

Kosmaj Ralja - OFK Zvezdara 0:4

Lokomotiva - Napredak Medoševac 1:1-5:6

Teleoptik - Strelac Mislođin 4:0

Kaluđerica - Borac Lazarevac 1:2

Zuce 2019 - Zemun 0:1

Hajduk Lion - Ušće Novi Beograd 1:0

Sinđelić - Sremčica 1:0

BASK TEK - OFK Mladenovac 5:2

Brodarac - GSP Polet Dorćol 2:1

Kelti - Torlak 1:10

Jedinstvo Surčin - Budućnost Dobanovci 0:2

Balkan Mirijevo - OFK Beograd 0:3

PKB Padinska Skela - Radnički Obrenovac 3:0

Prva Iskra - Barajevo 2:2-9:8

BSK Borča - Studentski grad 2:2-9:8

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading