ROVOVSKA BORBA: Svi golovi prethodne runde prvoligaškog karavana na jednom mestu! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.11.2022

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodnog vikenda odigrani su mečevi 16. kola drugog stepena fudbalskog takmišenja u Srbiji.

ROVOVSKA BORBA: Svi golovi prethodne runde prvoligaškog karavana na jednom mestu! (VIDEO)

Foto: Youtube.com/printscreen

Prvoligaški karavan i u prethodnoj rundi doneo je nekoliko zanimljivih susreta i slobodno se može reći da su ljubitelji fudbala imali prilike da uživaju u majstorijama svojih ljubimaca, ali se mora istaći da su golgeteri ovoga puta zatajili.

 

Na osam mečeva postignuto je svega 12 pogodaka, a podatak da su se od 12, čak devet puta mreže tresle na utakmicama na beogradskoj "Marakani", Čelarevu i Kruševcu, jasno govori o postu koji je zahvatio golgetere ovog ranga takmičenja.

- RFK Novi Sad 1921 : IMT 2:1 (0:1)

Svakako najinteresantniji duel ove runde prvoligaškog karavana odigran je na stadionu u Čelarevu gde su snage odmerile ekipe Novog Sada i do ovog kola lider Prve lige Srbije ekipa novobeogradskog IMT-a.

"Traktoristi" su odlično ušli u meč i u samom finišu prvog poluvremena stigli do prednosti, a u listu strelaca upisao se Nikola Glišić preciznim udarcem sa 12, 13 metara iskosa sa desne strane.

U nastavak meča domaćin ulazi daleko angažovanije, a kao rezultat takvog pristupa igre usledilo je izjednačenje u 54. minutu. Vladimir Radočaj je u šesnaestercu gostiju neoprezno startovao, a sudija Nikola Petrović je bez mnogo razmišljanja pokazao na "belu tačku". Precizno je jedanaesterac izveo Jovan Ilić i rezultat je poravnat.

Činilo se da će se ovaj duel okončati podelom bodova, ali je u 80. minutu usledila dubinska lopta u kazneni prostor IMT-a, defanzivac gostiju je neoprezno igrao rukom i sudiji Petroviću nije ostalo ništa drugo, nego da ponovo pokaže na "kreč". I ovoga puta Jovan Ilić je bio precizan za veliko slavlje Novosađana koji su sa tri vezana trijumfa stigli do petog mesta prvoligaškog karavana.

 

 

- RFK Grafičar : Mačva 2:1 (1:0)

Na terenu sa veštačkom travom podno južne tribine stadiona "Rajko Mitić", sastale su se ekipe Grafičara i šabačke Mačve.

Domaćin je do prednosti došao u 24. minutu. U strelce se upisao Dankan Mekenzi nakon brze akcije "Ljubičastih" u samo četiri poteza. Internacionalac sa Jamajke je preciznim udarcem iskosa sa desne strane matirao Filipa Samurovića donevši svojoj ekipi rezultatsku prednost.

Već na samom startu drugog poluvremena po desnom krilu kombinovali su Marko Ćurić i Uroš Lazić. Usledio je centaršut po zemlji, a i mnoštvu fudbalera u petercu gostiju najbolje se snašao Mateja Bubanj koji je loptu poslao u mrežu šabačkog prvoligaša.

Polovinom drugog perioda igre, tačnije u 65. minutu susreta nadu gostima doneo je Pavle Radunović, ali se do kraja meča rezultat nije menjao.

 

 

- Jedinstvo (U) : Loznica 0:0 (0:0)

Na stadionu "Dragan Džajić" na Ubu sastale su se ekipe domaćeg Jedinstva i Loznice. Očekivali su Ubljani da bi trijumfom u ovom susretu mogli da krenu ka samom vrhu tabele, ali je loznički prvoligaš uspeo da odoli i u svoj grad donese važan bod u borbi za opstanak.

Mel je obeležio veliki broj žutih kartona, a sudija Aleksandar Lukić se čak sedam puta "latio za džep", a čak pet javnih opomena pripalo je je ekipi u zelenojsportskoj opremi.

 

 

- OFK Vršac : Inđija Toyo Tires 0:0 (0:0)

Duel dve ekipe koje se nalaze u gornjem domu Prve lige Srbije, razočarao je prisutne na Gradskom stadionu, a pune ruke posla imao je glavni sudija Nenad Mijailović koji je osam puta morao da javno opominje igrače obe ekipe. 

Domaća ekipa je nastavila sa serijom nešto slabijih rezultata pošto su u poslednjih pet mečeva ostvarili svega jedan trijumf, a sa druge strane ekipa Inđije ne zna za neuspeh u navedenom broju susreta. Zeleno-beli su ostvarili dve pobede i tri remija čime ističu kandidaturu barem ua obezbeđenje baraža za plasman u elitni rang srpskog fudbala.

 

 

- Radnički (NB) : Metalac (GM) 2:0 (0:0)

Krah nekadašnjeg superligaša se nastavlja. Ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca vezala je na stadionu "kraj Studenjaka" i četvrti uzastopni neuspeh, pa su umesto borbe za povratak u elitni rang srpskog fudbala, mnogo bliži strepnji za opstankom u ovom takmičarskom rangu.

Prava uzbuđenja viđena su tek u drugom poluvremenu.

Novobeogradski Radnički je do prednosti stigao u 50. minutu susreta. Abel Abah je bespotrebno oborio u svom šesnaestercu fudbalera domaće ekipe, a sudija Miloš Joksić pokazuje na jedanaesterac. Precizan sa "bele tačke" bio je Nemanja Đokić i "Majstori" stižu do prednosti.

Promene rezultata nije bilo sve do samog finiša meča. U jeku napada Gornjomilanovčana, Novobeograđani su organizovali kontranapad koji je uspešno završio Dragan Stojisavljević postavivši konačan rezultat ovog meča.

- GFK Sloboda : Radnički (SM) 0:0 (0:0)

I na stadionu "Radomir Antić" u Užicu publika nije mogla da uživa u golovima. Susret dveju ekipa koje zauzimaju pozicije u sredini tabele okončan je najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Treba naglasiti da i u Užicu, kao i u Sremskoj Mitrovici mogu da budu zadovoljni ostvarenim rezultatom, jer su obe ekipe u seriji od po pet mečeva bez rezultatskog neuspeha.

- Trayal : Rad 2:1 (1:0)

Važnu pobedu u begu sa začelja tabele ostvarili su fudbaleri Trayala savladavši direktnog konkurenta, ekipu Rada.

Domaćin do prednosti stiže u 18. minutu. Na odličan centaršut sa pozicije desnog krila, sjajno je intervenisao Mitar Radivojević i "Gumari" stižu do prednosti.

Minimalnom prednošću domaćina odlazi se na odmor, a već u trećem minutu drugog poluvremena "Građevinari" stižu do izjdnačenja sjajnim pogotkom Filipa Markišića. Nakon kornera za ekipu Rada domaćin je loptu izbacio van kaznenog prostora, a na nju je naleteo fudbaler u tamnoj opremi i razantnim udarcem sa dvadesetak metara matirao golmana Aleksu Jordanova.

Činilo se da će se susret okončati podelom bodova kada je Andrija Fratrović u 89. minutu iskoristio grešku gostujuće odbrane i udarcem sa ivice šesnaesterca doneo veliko slavlje kruševačkim ljubiteljima fudbala.

- Zlatibor : Železničar (P) 0:1 (0:1)

Prema očekivanju, ekipa iz Pančeva sa gostovanja u Čajetini vraća se sa tri boda. 

Pitanje pobednika na "Švajcariji" bilo je rešeno već u 9. minutu susreta kada je mrežu Mateje Maslarevića zatresao Milan Mirosavljev preciznim udarcem glavom.

Nakon ove pobede ekipa Železničara istakla je svoju kandidaturu za plasman u elitni rang srpskog fudbala, dok Zlatiboru predstoji grčevita borba za opsatanak u drugom stepenu takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading