FK MILJAKOVAC POKRENUO SJAJNU AKCIJU: “Sačuvaj lopte” radi podizanja svesti o raku testisa!

Autor:

Sport

01.11.2022

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Miljakovac je odlučio da tokom novembra, meseca borbe protiv raka testisa, pokrene akciju „Sačuvaj lopte“ kako bi podigao svest o ovom oboljenju koje pogađa muškarce. Kampanja će se odvijati putem društvenih mreža i nosiće važne poruke za mušku populaciju.

FK MILJAKOVAC POKRENUO SJAJNU AKCIJU: “Sačuvaj lopte” radi podizanja svesti o raku testisa!

Foto: FK Miljakovac

FK Miljakovac

Fudbaleri Miljakovca će takođe tokom novembra u prvenstvenim i evropskim mečevima nositi specijalno dizajnirane šortseve, urađene u saradnji sa tehničkim sponzorom kluba, brendom „PUSH“. U predelu u kojem se nalaze testisi, na šortsevima će biti logo akcije „Podrži lopte“.

Republika
 

FK Miljakovac pokreće ovu akciju sa ciljem podizanja svesti među mlađom populacijom o redovnim pregledima kod urologa kao načinu prevencije, kao i samopregledu i upoznavanjem sa potencijalnim faktorima rizika za oboljevanje od raka testisa.

Foto: FK Miljakovac

 

 

Rak testisa predstavlja brzorastući oblik tumora, zbog čega je ključno njegovo rano otkrivanje. Ne samo zbog što uspešnijeg lečenja, već i zbog izbegavanja invanzivnijih terapijskih postupaka kao što su zračenje i hemoterapije koje posledično mogu oštetiti zdrave organe i reproduktivnu sposobnost muškaraca.

Republika

Foto: FK Miljakovac

 

 

Od raka testisa najčešće oboljevaju muškarci između 15. i 40. godine života, a najveći broj obolelih je u starosnoj dobi od 30 do 34 godine. Kod ranog dijagnostikovanja tumori testisa su izlečivi u 95 odsto slučajeva.

Republika

Foto: FK Miljakovac

 

 

Prema dostupnim podacima Instituta za javno zdravlje „Dr. Milan Jovanović Batut“, u 2020. godini u Srbiji je od raka testisa registrovano 256 novoobolelih slučajeva, dok je od ove vrste karcinoma preminulo 34 muškarca.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading