NOVI KRUG MEČEVA: Metalac gostuje ekipi Radničkog sa Novog Beograda!

Autor:

Sport

28.10.2022

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinje drugi deo regularnog dela sezone Prve lige Srbije. Radnički sa Novog Beograda dočekuje ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca. Susret je zakazan za nedelju od 13 časova.

NOVI KRUG MEČEVA: Metalac gostuje ekipi Radničkog sa Novog Beograda!

Foto: Ivica Milošević

Duel dve ekipe iz donjeg dela tabele. Prvi susret nedeljnih duelista na startu sezone završen je pobedom Metalca na domaćem terenu rezultatom 2:0. Hoće li se Radnički revanširati za poraz?

Republika
 

 

Sastav sa Novog Beograda od starta sezone igra dosta promenjivo, nikako da uhvate pravu formu i da vežu nekoliko dobrih rezultata. Trenutno se nalaze na deobi 14. pozicije sa Loznicom sa samo 14 bodova. Igrači Radničkog od starta sezone u 15 mečeva uspeo je da samo osam puta zatrese mrežu rivala. Po tom parametru su najlošija ekipa u ligi. Sa druge strane oni su i ekipa koja ne prima dosta golova, 18 puta je lopta završila u njihovoj mreži.

Nedeljni domaćin je vezao dva poraza, dok je njihov rival ekipa Metalca u istom parametru na broju tri. Metalac posle uvodna četiri kola i odličnih rezultata igra po principu toplo-hladno. Na 10. mestu sa 18 bodova Metalac i dalje traži najbolju verziju igre za postojeći roster. Iako su dolaskom Gorana Matkovića za trenera ostvareni izvesni rezultatski pomaci, ponovo su ušli u negativan niz bez bodova. Prema njegovim rečima, vremena sada mnogo nema i dugoročni planovi moraće da sačekaju.

- Menjaćemo potpuno pristup. Više nismo u situaciji da kroz takmičenje gradimo igru zamišljenu da donese kvalitet za kasnije, nego će do zimske pauze fokus biti samo na igri za rezultat u tom kolu. Redukovaćemo određene zahteve igračima, pojednostavićemo koncepciju i bazirati se u određenom smislu na automatizmu, koji za cilj ima samo povoljan ishod date utakmice, ništa više.


Ni raspored do zimske pauze ne ide Metalcu na ruku u ovakvom trenutku. Od ukupno četiri preostale utakmice, samo jednu će igrati kod kuće. Sve to dolazi posle vrlo bolnog poraza u prošlom kolu od Slobode u Užicu (2:0).

- Svaki meč će od sada biti tretiran posebno, odvojićemo se od ambicija u smislu razmišljanja i kalkulacija šta će biti posle dva, tri ili četiri kola, kako stoje druge ekipe, gde nam je mesto na polusezoni, na kraju, - rekao je Matković. 

- Vraćamo se na osnovni pristup i idemo, kako se obično kaže, utakmicu po utakmicu. Stojim iza toga da krivicu za poraz u Užicu snosim ja, ali i iza toga što sam ranije isticao da će u prelaznom roku Metalcu trebati dodatna selekcija. Za svaku poziciju neophodno je da postoje kvalitetne alternative. Jedan od glavnih problema ovog tima je to što ekipa ne može da pruži potreban maksimum ako zbog povreda ili kartona ostane bez jednog, a kamoli dvojice ili trojice, što se redovno dešava u poslednje vreme.

Radnički (Novi Beograd) - Metalac (Gornji Milanovac) 

Nedelja, 30. oktobar od 13 časova

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading