ČIŠĆENJE NA STAROJ KARABURMI: Omladinski stadion u novom ruhu - velika akcija navijača OFK Beograda! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

24.10.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored ovakvih navijača legendarni klub ne mora da brine za svoju budućnost.

ČIŠĆENJE NA STAROJ KARABURMI: Omladinski stadion u novom ruhu - velika akcija navijača OFK Beograda! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: OFK Beograd

Klub sa Stare Karaburme prolazi kroz najteži period u svojoj istoriji. Godinama unazad "Romantičari" tavore u nižim ligama srpskog fudbala, a nekadašnjem šampionu Kraljevine Jugoslavije i pobedniku posleratnog Kupa Maršala Tita pretio je usled finansijskih poteškoća i definitivni odlazak u fudbalsku istoriju.

 

Usled svega navedenog, sportska javnost kao u srpskoj prestonici, tako i širom Srbije uputila je ne samo reči podrške, već je klubu sa Omladinskog stadiona stigla i konkretna pomoć i od najljućih rivala, pa se čini da je barem u ovom momentu najgore izbegnuto.

Vetar u leđa klubu svakodnevno daju i navijači OFK Beograda. Nizom akcija pristalice plavo-belih boja na sve načine pokušavaju da pomognu, a prethodnog vikenda "Plava unija" je organizovala akciju čišćenja Omladinskog stadiona.

Nekoliko desetina navijača je zasuklo rukave i očistilo tribine stadiona od smeća i korova čime su dali svoj doprinos u dovođenju zapuštenog zdanja u barem prihvatljivo stanje.

 

Da podsetimo, Omladinski stadion je zvanično otvoren 10. avgusta 1957. godine utakmicom između novobeogradskog Radničkog i Spartaka iz Subotice. Stadion je u početku imao kapacitet od 28.000 mesta, ali su zabeleženi i mečevi kada se na tribinama ovog zdanja okupljalo i preko 30.000 navijača.

Postavljanjem stolica kapacitet je sveden na 19.100 mesta, od kojih je bilo 10.600 sedećih mesta.

 

 

Treba takođe napomenuti da su kroz istoriju na ovom stadionu kao domaćini nastupale i ekipe Crvena zvezde, Partizana i već pomenutog novobeogradskog Radničkog.

Danas je Omladinski stadion u prilično lošem stanju, a klub je u više navrata upućivao apel gradskim vlastima kako bi se dom plavo-belih rekonstruisao s obzirom da je stadion u vlasništvu grada Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading