ČSK DO BODOVA U 89. minutu: Nemet sačuvao nadu za prvim mestom!

Autor:

Sport

24.10.2022

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 11. kolu Područne lige Sombor odigran je meč u Čelarevu između domaćina ČSK i Budućnosti iz Gložana. Domaći su slavili golom u 89. minutu za 1:0.

ČSK DO BODOVA U 89. minutu: Nemet sačuvao nadu za prvim mestom!

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Obe ekipe su u meč ušle stegnuto. Bez previše rizika na obe strane, ali i igra nije bila na nivou na kojem smo navikli od igrača na terenu. Početno odmeravanje snaga se u ovom susretu odužilo. 

Republika

Foto:  

 

U prvih 45 minuta meča sastav iz Gložana imao je jako malo šansi pred golom domaćina. ČSK je bio za nijansu konkretniji u završnici napada, ali bez pravog šuta koji bi doveo do promene rezultata. Bilo je dosta prekida i seckanja igre na obe strane pa se na pauzu otišlo bez golova.

Početak drugog poluvremena takođe dosta slab. Tek oko 65. minuta viđena je prva ozbiljnija prilika. Zagorčić je imao priliku da posle utrčavanja zatrese mrežu Ivaniševića, ali je nespretnom reakcijom lopta otišla preko gola. 

Na drugoj strani Srnka posle odlične akcije ulazi u gol šansu, ali šut blokira igrač domaćih posle kojeg golman lagano interveniše. 

 

Kako se bližio kraj meča pristikali su domaći odbranu gostiju, ali završnog udarca nije bilo. Nemet je dva puta imao priliku da savlada golmana Budućnosti, međutim udarci nisu bili dovoljno opasni da bi savladali golmana. 

Na deset minuta do kraja meča umalo da sastav iz Gložana povede. Adamek je lako prošao odbranu domaćina, uputio se ka golu, ali mu je igrač domaćih zasmetao što je Tanaskoviću pomoglo da spasi svoj gol. 

Dušan Nemet, jedan od najboljih igrača ekipe ČSK Pivare je nekoliko trenutaka pred kraj meča naterao publiku da ustane, ali je lopta prošla pored leve stative. Iskupljenje za ovaj promašaj desilo se samo par minuta kasnije.

Igrao se 89. minut kada je na centaršut Panića odlično natrčao Nemet i sproveo loptu u mrežu. Gosti iz Gložana nisu imali vremena da utiču na promenu rezultata pa je meč završen pobedom ekipe ČSK od 1:0.

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Vlado Karakaš i Vanja Saračević

 

Posle poslednjeg sudijskog zvižduka komentar na meč dao je trener domaćih Vlado Karakaš koji je izjavio sledeće:

-Nismo ušli u utakmicu dovoljno agresivno u fazi napada i to je presudilo što je tok prvog poluvremena prošao u našoj dominaciji u posedu lopte, bez pravih prilika da ugrozimo gol. Drugo poluvreme mnogo bolja i otvorenija igra oba tima, gde smo mi napravili više prilika za postizanje gola i na kraju uspeli da postignemo pogodak.  Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobedi, a komšijama želim puno sreće i uspeha u sledećim utakmicama.

Pored njega oglasio se i jedan igrač iz domaćeg tabora.

-Jako slabo smo ušli u utakmicu, nismo koristili šanse koje su nam se ukazale a koje su bile retkost. Što je najbitnije zabeležena je pobeda. Protivnik isto nije bio na nivou kao ni naša ekipa, isplatio nam se pritisak tokom završnih nekoliko minuta. Fer i korektna utakmica. Komšijama želim sve najbolje u nastavku prvenstva. - izjavio je krilni napadač Vanja Saračević.

ČSK Pivara - Budućnost G 1:0 (0:0)

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Startna postava ČSK Čelarevo

 

ČSK Pivara: Tankosić, Sikirić, Panić, Pravilović, Cicmil (od 70' Šaračević), Perunović (od 80' Ileš), Siljanovski, Šoven, Gajdobranski, Zagorčić (od 57' Glišić), Nemet.

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

Startna postava Budućnost Gložane

 

Budućnost G: Ivanišević, Ljubičić, Ralević, Popović, Žemberi, Đumić, Srnka, Adamek, Papić (od 78' Brkljača), Duvnjak (od 70' Popadić), Medić.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading