Poznati termini odigravanja prvih mečeva FK Miljakovac u okviru Feniks trofeja!

Autor:

Sport

08.10.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Miljakovca ove sezone učestvuju u evropskom takmičenju „Fenix trophy“ (Feniks trofej), koje okuplja amaterske klubove sa prostora Evrope.

Poznati termini odigravanja prvih mečeva FK Miljakovac u okviru Feniks trofeja!

Foto: FK Miljakovac

Srbija će prvi put imati predstavnika u ovom jedinstvenom evropskom takmičenju jer je FK Miljakovac dobio poziv da bude deo niželigaške „elite“.

Miljakovčani su voljom žreba svrstani u "grupu C" zajedno sa Brerom iz Milana i Skjoldom iz Kopenhagena. Sada su poznati i termini prvih mečeva našeg predstavnika u ovom evropskom takmičenju.

"Radnička klasa" će u prva dva meča biti domaćin u Beogradu, te će prvo ugostiti italijanski klub 22. novembra, dok će Danci u sa našim predstavnikom igrati meč 30. novembra.

Foto: FK Miljakovac

Raspored utakmica FK Miljakovac

 

Gostovanje u Italiji, odnosno Danskoj, fudbalere našeg predstavnika u Feniks trofeju očekuje u februaru i martu. Nakon toga najbolje plasirane ekipe iz grupa plasiraće se na završni turnir četiri ekipe koji se odigrava u junu.

Miljakovac neće moći da domaće mečeve ovog evropskog takmičenja igra na stadionu Rakovice, gde je inače domaćin u prvenstvenim mečevima, jer stadion ne ispunjava uslove za igranje utakmica ovog evropskog takmičenja u večernjem terminu. Naknadno će biti određeno na kom stadionu će Miljakovac dočekati dve evropske ekipe.,

 

 

Protekla sezona bila je prva u istoriji Feniks trofeja i okupila je osam klubova iz sedam zemalja, a prvi trofej osvojila je planetarno popularna ekipa Junajted iz Mančestera (United of Manchester), klub osnovan od strane navijača Mančester Junajteda 2005. godine, koji prate milioni ljudi.

FK Miljakovac je svojom izvrsnom organizacijom, kao i radom i angažmanom na stvaranju boljeg fudbalskog okruženja i marketingom zavredio pažnju čelnika i osnivača ovog takmičenja i dobio poziv da bude deo elite amaterskih klubova iz Evrope, što je još jedno veliko priznanje za srpski fudbal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading