INTERVJU SA BORISLAVOM JOVANOVIĆEM: Priča o povratku u Srbiju i osnivanje škole fudbala Sloven!

Autor:

Sport

29.09.2022

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je Borislav Jovanović (36), karijeru je počeo u Slovenu iz Rume, kasnije je igrao za Srem i Inđiju iz koje se otisnuo u inostranstvo.

INTERVJU SA BORISLAVOM JOVANOVIĆEM: Priča o povratku u Srbiju i osnivanje škole fudbala Sloven!

Foto: Privatna arhiva

Sedam godina u Grčkoj, tri godine u Jermeniji i na kraju povratak u Sloven i pokretanje škole fudbala.

Republika

Foto: Promo

Posle kraja fudbalske karijere pravac Sloven i škola fudbala?

-Tako je, kada sam odradio ugovor u Jermeniji odlučio sam da se vratim tamo gde sam i počeo svoju karijeru kako bih pomogao klubu u kom sam ponikao da pregura ove teške dane. Školu sam pokrenuo sa mojim drugom uz podršku još nekih ljudi iz Rume. Zajedno sa drugarom vodimo celu akademiju i pored toga treniram i selekciju pionira.

Pored posla u školi fudbala radite i kao skaut u Fudbalskom savezu Srbije?

- Od prilike tako je. Ja sam instruktor za nivo Srema, okupljam najbolju decu iz ove regije koja kasnije igraju mečeve preko kojih talentovani klinci idu u Pazovu na dodatne treninge. Uglavnom radim u službi fudbala u Srbiji, s' tim da sam zadužen za sremski region.

Republika

Foto: Privatna arhiva

U toku karijere, 2017. godine bilo je priče o Vašem dolasku u Partizan?

- Priča sa crno-belima je bila akteulna kada je trener bio Miroslav Đukić. Meni je isticao ugovor u AEL-u, Partizanu je trebao štoper jer su igrali Evropu za nekih 10-tak dana, ali se isprečila povreda. U predzadnjem kolu sam pokidao ligamente zgloba, na lekarski pregledima sam dobio negativan odgovor po pitanju transfera.

Povreda sprečila ugovor sa Partizanom ali i sa još jednim klubom?

- Bilo je kasnije i ponude iz Saudijske Arabije, takođe sam bio na lekarskim pregledima ali je povreda i dalje bila pristuna. Kasnije sam odlučio da odmorim neko vreme kako bi se zalečio i na kraju sam posle opravka otišao u Jermeniju.

Priča o ponudi AEL-a, ima li tu istine i koja je funkcija bila u pitanju?

- Kao što sam već rekao u Grčkoj sam proveo sedam godina karijere. Kada sam okačio kopačke o klin dobio sam ponudu za funkciju sportskog direktora u AEL-u ali istu nisam mogao da prihvatim. Tada sam već pokrenuo priču oko škole fudbala i nisam mogao da to ostavim.

O fenomenalnim rezultatima reprezentacije Srbije?

- Sve je sjajno, Piksi je to sve lepo skockao. Nismo kao ostale države da imamo jednu glavnu zvezdu u timu. Imamo igrače koji igraju u Fulamu, Ajaksu, Laciju i koji su osnove tima. Sve je do hemije, a po mom mišljenju selektor je tome najviše doprineo.

Sledećeli koraci u karijeri?

- Pa sigurno jednog dana vođenje seniorskog tima i građenje internacionalne karijere, za sada sam fokusiram na školu fudbala i sebe vidim sledećih nekoliko godina ovde u Slovenu. Mnogi treneri jedva čekaju da preuzmu prvi tim nekog kluba, ali moje mišljenje je da se prvo moram dobro „ispeći" u mlađim kategorijama da bih prešao u seniorske vode.

Škola fudbala Sloven iz Rume na čelu sa Jovanovićem će u budućnosti sigurni smo stvoriti dosta reprezentativaca kojima će se radovati neke nove generacije baš kao što se mi sada radujemo Mitru, Tadiću i ostalim Orlovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading