ŠOK NA MARAKANI: Ere u četvrtoj brzini protutnjale srpskom prestonicom!

Autor:

Sport

29.09.2022

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovome se svakako niko nije nadao.

ŠOK NA MARAKANI: Ere u četvrtoj brzini protutnjale srpskom prestonicom!

Foto: RFK Grafičar

Došlo je vreme i da "Grafosi" u aktuelnoj sezoni osete gorčinu poraza, ali se mora istaći da se to dogodilo kada se malo ko tome nadao. U okviru 11. kola prvoligaškog karavana, sa pomoćnog terena podno južne tribine najvećeg srpskog stadiona bodove je odnela užička Sloboda savladavši favorizovani Grafičar rezultatom 4:2.

 

Gosti iz Užica stigli su do prednosti već u 4. minutu susreta, a mrežu golmana Stankovića zatresao je Miloš Ristić. Samo minut kasnije Grafičar stiže do izjednačenja, a u listu strelaca se upisao Nikolašević. Ipak, do kraja prvog perioda igre mreža domaćina se još jednm zatresla, a svoje ime je na semaforu upisao Aleksandar Cvetić.

 

 

U nastavku igre ekipa Marka Neđića je u 70. minutu uspela da stigne do poravnanja, a mrežu Vukašinovića zatresao je iskusni Andrija Kaluđerović.

Očekivalo se da će "Grafosi" u poslednjih 20 minuta igre uspeti da rezultatski deficit pretvore u prednost, ali su "Ere" pogotcima u 73. i 90. minutu uspele da stignu do važnog trijumfa i nanesu prvi poraz Grafičaru u aktuelnoj sezoni.

Trijumfom IMT-a nad ekipom Loznice i porazom fudbalera sa Topčiderske Zvezde, Grafičar je lidersku poziciju drugog stepena takmičenja prepustio novobeogradskom klubu, a sa druge strane ekipa užičke Slobode načinila je značajan napredak na tabeli. Popularni "Rosoneri" iz Užica sada sa 14 osvojenih bodova drže osmu poziciju na tabeli.

Foto: GFK Sloboda Užice

Slavlje fudbalera Slobode u Beogradu

 

- Prva liga Srbije, 11. kolo:

Rad (Beograd) - OFK Vršac (Vršac) 1:1

IMT (Novi Beograd) - Loznica (Loznica) 1:0

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - FK Metalac (Gornji Milanovac) 0:1

Trayal (Kruševac) - Inšija Toyo Tires (Inđija) 1:1

Jedinstvo (Ub) - Radnički (Novi Beograd) 2:0

RFK Grafičar (Beograd) - GFK Sloboda (Užice) 2:4

Železničar (Pančevo) - Mačva (Šabac) - odloženo

Zlatibor (Čajetina) - Radnički (Sremska Mitrovica) - odloženo

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading