Duel povratnika i novajlije u Područnoj ligi Sombor!

Autor:

Sport

24.09.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmo kolo Područne lige Sombor donosi nam duel ekipa koje prošle sezone nisu bile u ovom rangu takmičenja.

Duel povratnika i novajlije u Područnoj ligi Sombor!

Foto: FK ČSK Pivara Čelarevo

U Čelarevu domaća ekipa ČSK Pivara, prošlogodišnji član Vojvođanske lige Sever ugostiće ekipu Soko koja je prošle godine osvojenim prvim mestom u Međuopštinskoj ligi uspela da obezbedi igranje u Područnoj ligi Sombor. Meč se igra danas (subota, 24. septembar) od 15.30 časova u Čelarevu.

 

U dosadašnjih šest odigranih mečeva ekipa Čelareva upisala je četiri pobede i dva poraza i sa osvojenih 12 bodova deli 4. mesto na tabeli sa ekipom Borca iz Bačkog Gračca, dok su gosti iz Nove Gajdobre na skoru 2-2-2, što je dovoljno za osam bodova i trenutnu osmu poziciju na tabeli uz isti broj bodova kao i ekipa Budućnosti.

Šef stručnog štaba domaćih u najavi meča istakao je sledeće:

- Što se tiče sutrašnje utakmice, pa sigurno da nas ne sme zavarati rezultat koji je ostvaren u Kup utakmici, ova utakmica nosi sasvim drugu težinu – osvajanje bodova, što je nama u osnovi i cilj. Ono što očekujem od sutrašnjeg meča jeste da ponovimo dobru igru iz prethodnog meča ali sa tim da se realizacija i ta sama završnica stavi pod kontrolu.

Kao što je gospodin Karkaš rekao ove dve ekipe sastale su se u prvom kolu kupa, rezultat je tada bio 4:1 u korist tima iz Čelareva. Mora se naglasiti da je ovaj meč odigran pri samom startu sezone i da su oba trenera izašla sa kombinovanim sastavima.

 

Pored trenera, svoje mišljenje o sutrašnjem duelu dao je i vezni igrač domaćeg tima Dušan Nemet, strelac dva gola u dosadašnjem toku sezone koji je rekao sledeće:

- Očekujem jednu lakšu utakmicu sudeći na osnovu stanja tabele i onoga sto sam video u Kupu kad smo igrali protiv ekipe Soko. U ekipi je odlična atmosfera i spremni smo posle poraza u Ruskom Krsturu da nastavimo pobedonosni niz na nasem terenu. Ulazimo u utakmicu kao favoriti, ali necemo se opuštati i daćemo svoj maksimum za osvajanje celokupnog plena. Imamo dva-tri kadrovska problema zbog povreda koje šef može odlično da pokrije i neće nam praviti to velike smetnje na terenu.

Ekipe današnji duel dočekuju u različitom raspoloženju, Rusin je uspeo na svom terenu u prošlom kolu da savlada ekipu Čelareva sa 2:0, dok je ekipa Soko na svom terenu u prošlom kolu savladava ŽAK iz Somboda rezultatom 2:1.

Prednost ekipe iz Čelareva je ta što je od starta sezone uspela da osvoji maksimalnih devet bodova na svom terenu, dok je njihov današnji protivnik u dva meča u gostima upisao oba poraza. U gostujućem sastavu bi po projekciji sastava trebao biti i bivši igrač ČSK-a Veseljko Trivunović.

- PFL Sombor, 7. kolo:

Kordun (Kljajićevo) - Budućnost (Gložan) - 24. septembar

ŽAK (Sombor) - Budućnost (Mladenovo) - 24. septembar

ČSK Pivara (Čelarevo) - Soko (Nova Gajdobra) - 24. septembar

Tvrđava (Bač) - Budućnost (Parage) - 24. septembar

Hajduk (Stapar) - Rusin (Ruski Krstur) - 25. septembar

Lipar (Lipar) - Polet (Karavukovo) - 25. septembar

Naša Zvezda (Silbaš) - Crvenka (Crvenka) - 25. septembar

Borac 46 (Obrovac) - Borac (Bački Gračac) - 25. septembar

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading