OTKRIVENA TAJNA KOJA SE KRIJE IZA SEOSKOG VAR-A: Pomoćni sudija nije došao na utakmicu! Javio nam se akter NAJLUĐEG meča u svetu prošlog vikenda!

Autor:

Sport

16.09.2022

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač pobedničkog tima Nikola Savić pričao je za portal Republika.rs.

OTKRIVENA TAJNA KOJA SE KRIJE IZA SEOSKOG VAR-A: Pomoćni sudija nije došao na utakmicu! Javio nam se akter NAJLUĐEG meča u svetu prošlog vikenda!

Foto: Printscreen

Stefan Lazović gleda "seoski VAR"

Međuopštinska liga FSRO je ovih dana jedna od najpraćenijih na planeti, zbog bizarnog postupka sudije Stefana Lazovića, koji je na utakmici Popovići Vrnjci - Apolon 2018 odluku o tome da li da prizna gol u poslednjem minutu doneo gledajući snimak na mobilnom telefonu jednog navijača.

Republika
 

Portal Republika.rs kontaktirala je jednog od aktera meča, Nikolu Savića, centarfora domaćeg tima, koji nam je otkrio da na utakmici nije bilo jednog pomoćnog sudije, koji je trebalo da stoji baš na strani na kojoj je pao sporan gol.

- Utakmica na prvi pogled kao i svaka druga, ali jedan od pomoćnika nije bio prisutan. Bili su samo glavni arbitar i jedan linijski, a falio je taj baš na strani gde smo mi napadali. U poslednjim trenucima smo dali gol, a on ga je posle nekoliko sekundi tek poništio, pa su svi skočili sa tribina, kako bi ga naterali da pogleda snimak - rekao je za naš portal golgeter ekipe čiji je gol na kraju priznat na komičan način.

Republika

Foto: FK Popovići Vrnjci

Nikola Savić

Strelac spornog gola bio je Nemanja Atanasković, a Savić tvrdi da se na snimku, do kog je ekskluzivno došla Republika, pogodak bio čist.

- Niko od igrača na terenu nije verovao šta se dešava, ni od naših, a ni od njihovih. Čovek posle gledanja snimka rekao da je gol čist, što se i vidi na snimku. Imao je pravo da pogleda, kad već nije bilo pomoćnika, ali je ispalo toliko komično da svi živi pričaju samo o tome.

Potom je objasnio kako je uopšte došlo do toga da se utakmica igra, iako su sudijsku ekipu činila samo dva čoveka.

- Sat vremena pre početka utakmice je delegat rekao da nema jednog pomoćnika i tako se igralo. Pa to čak i u nižim ligama od naše ima trojica sudija. Nikada u životu, do sad, nisam igrao utakmicu bez jednog sudije, možda u mlađim kategorijama, ali se ne sećam.

Republika

Foto: FK Popovići Vrnjci

Nikola Savić

Sudija Stefan Lazović je posle svega doživotno suspendovan.

- Sam sebe je upropastio time što nije odmah priznao gol, koji je bio skroz regularan. Ovako nastade cirkus, bar da je dečko profitirao od ove popularnosti. Sa njihovim štoperima sam pričao, nismo mogli da verujemo šta radi čovek. Na kraju smo se radovali kad je priznao gol, šta da radimo... - poručio je Nikola Savić.

Posle pet kola Međuopštinske lige FSRO, Popovići Vrnjci zauzimaju treće mesto na tabeli sa deset bodova, a narednog vikenda gostuju Bogutovačkoj Banji. Posle toga, 25. septembra će se "bubamara" opet zavrteti u Vrnjcima gde stiže ekipa Jedinstvo Dragosinjci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading