Ni Zvezda, niti Partizan: U Srbiji su oni najpopularniji!

Autor:

Sport

04.09.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub ne može da postoji i funkcioniše bez imena.

Ni Zvezda, niti Partizan: U Srbiji su oni najpopularniji!

Foto: FK Radnički Kovin

Fudbaleri Radničkog iz Kovina

Svaki naziv bilo kog sportskog kolektiva odražava ono što mu je blisko. Ili ga karakteriše mesto u kojem obitava, vreme u kojem je nastao, istorijski i geografski faktori,...

Svakako je mogo činilaca koji na to utiču.

 

 

U Srbiji, od elitnog ranga, pa do onog koji se smatra "beton ligom" obitava ogroman broj fudbalskih klubova. Međutim, zbog same obimnosti, u ovom slučaju morali smo da se fokusiramo na određeni broj stepena takmičenja i izvršimo, nadamo se zanimljivu analizu koja će mnogo toga reći kada je srpski klupski fudbal u pitanju.

Ono što upada u oči, ukoliko posmatramo četiri ranga takmičenja srpskog fudbala koji obuhvata ukupno 18 liga i ukupno 280 fudbalskih klubova, ime "Radnički" je najpopularnije. Čak 17 klubova nosi ovo ime, a možda iznenađujuće, na drugom mestu se nalazi "Jedinstvo" čije ime nosi 16 klubova.

Treba istaći da se među najpopularnijim imenima srpskih fudbalskih klubova još nalaze "Mladost" sa 11 predstavnika, dok jednog predstavnika manje ima "Sloga".

Foto: Starsport

Možda ipak nisu najpopularniji u Srbiji?

 

Kada je reč o "velikoj trojci" srpkog fudbala, po njih je stvar gotovo ponižavajuća. Ime "Crvena zvezda" pored velikana sa beogradske "Marakane" nose još svega dva kluba, iz Malog Mokrog Luga i Ruskog Sela. Ime "Vojvodina" sa ponosom nose ekipe iz Bačkog Gradišta i Perleza, dok se ime "Partizan" ne pojavljuje nigde u prva četiri takmičarska ranga.

FK Radnički, kao najzastupljenije ime u srpskom fudbalu postoji u Nišu, Kragujevcu, Novom Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Somboru, Zrenjaninu, Pirotu, Svilajncu, Ratkovu, Bajmoku, Novoj Pazovi, Šidu, Kovinu, Valjevu, Klupcima i Lubnici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading