PORTAL REPUBLIKA.RS U KOVINU Crno-bela premijera u Dunavskoj, Radnički (K) - Proleter (BK)

Autor:

Sport

20.08.2022

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za manje od četiri sata (početak meča zakazan za 17.00) fudbaleri Radničkog iz Kovina dočekuju Proleter iz Banatskog Karlovca u premijernom susretu vojvođanskog istoka pred svojim navijačima za sezonu 2022/23.

PORTAL REPUBLIKA.RS U KOVINU Crno-bela premijera u Dunavskoj, Radnički (K) - Proleter (BK)

Foto: FK Radnički Kovin

Fudbaleri Radničkog iz Kovina

Za manje od četiri sata (početak meča zakazan za 17.00) fudbaleri Radničkog iz Kovina dočekuju Proleter iz Banatskog Karlovca u premijernom susretu vojvođanskog Istoka pred svojim navijačima za sezonu 2022/23.

U goste nam dolazi Proleter iz Banatskog Karlovca. Reč je o kvalitetnoj, borbenoj ekipi koja u svojim redovima ima tri-četiri igrača sposobna da naprave razliku. Prvenstvo su otvorili pobedom protiv Jedinstva iz Vlajkovca na domaćem terenu. Što se nas tiče, iako smo izgubili u Žitištu, prikazana igra protiv Begeja i sve ono što smo radili tokom pripremnog perioda nam daju za pravo da budemo optimisti pred susret sa Proleterom. Verujem u svoj tim i očekujem tri boda uz, naravno, veliku podršku naših navijača sa tribina - kaže Milan Todorović, strateg crno-belih iz Dunavske ulice.

Republika

Foto: republika.rs

Sve detaljno na portalu Republika.rs

Trener je dodao da su svi igrači spremni izuzev Jonovića, koji se zbog povrede kasnije priključio ekipi i nije prošao kompletne pripreme, i iskusnog Bobana Velčanovića (povreda zadnje lože).

- Jedna greška u Žitištu, koja je na našu žalost i rešila pitanje pobednika, koštala nas je dobrog starta sezone. Bili smo zaista dobri, imali smo šanse, ali nam je sreća okrenula leđa. U subotu nam dolazi iskusna ekipa iz Banatskog Karlovca, koja u svojim redovima ima nekoliko dobrih pojedinaca, tako da ćemo morati da pružimo maksimum kako bi došli do tri boda i sezonu na našem stadionu otvorili pobedom. Verujem, na osnovu svega što smo uradili od početka priprema do sada, da će tako i biti - kaže Igor Petrić, koji je bio veoma blizu da se upiše u strelce u Žitištu (iz slobodnog udarca "iskrivio" rogalj gola domaćeg sastava).

Republika

Foto: FK Radnički Kovin

Trening fudbalera Radničkog iz Kovina

Da podsetimo, Petrić se ove sezone vratio u Radnički nakon dve sezone provedene u mramoračkom Proleteru.

U prošloj sezoni nastupajući u popularnoj Segundi za "narandžaste" iz Zlatarske bb postigao je 11 golova.

Republika

Foto: Foto- Ilustracija: Republika.rs, Shutterstock

Sve detaljno na portalu Republika.rs

Današnji rivali poslednji put sastali su se u Kovinu 18. aprila prošle godine, a Radnički je slavio rezultatom 3:0 golovima Čučka i Deliblaćanina, uz jedan autogol igrača Proletera.

Na premijeri ove sezone Radnički je poražen u Žitištu sa 1:0 od Begeja golom Kristijana Nikolića u 25. minutu, dok je "meč-viner" za Proleter u duelu protiv Jedinstva bio Andrej Ivković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading