Rađenović: Zrelost i čvrstina moraju biti veći nego protiv Vršca

Autor:

Sport

20.08.2022

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga utakmica kod kuće zaredom, Metalcu donosi priliku da na istom mestu uzvrati Mitrovčanima za izgubljeno odmeravanje snaga krajem juna, kada su gosti u kontrolnom meču slavili 0:1.

Rađenović: Zrelost i čvrstina moraju biti veći nego protiv Vršca

Foto: FK Metalac

Prvenstveni duel, međutim, sasvim je nešto drugo, posebno nakon što je dobar deo prelaznog roka iskorišćen u međuvremenu za pojačanja oba tabora. Prema rečima Dejana Rađenovića, povratak Radničkog u Milanovac, podigao je ceo klub na noge.

- Nas su pobedili na pripremama, a po igri sada u ligi zaslužuju daleko bolje rezultate od onoga što tabela pokazuje. Imaju mnogo iskustva u našem rangu, igrali su plej-of, vodi ih trener koji zna sve o ovom takmičenju. Respekt, koji gajimo prema njima, je ogroman. Naša mala prednost jeste domaći teren, jer smo tim koji je navikao na nešto bolje podloge, tu je i publika, koja dolazi u sve većem broju. Ali Radničkom ni to nije nepoznanica. Vraćaju se na stadion i atmosferu koju su upoznali pre samo mesec i po dana - oprezan je Rađenović.

Dobrom igrom tokom svih devedeset minuta pred svojim navijačima ovog ponedeljka, kada su slavili u četvrtom kolu pobedu od 4:1 nad OFК Vršac, kako ističe Rađenović, samo su načeli zadatak koji su sebi postavili za dva vezana nastupa kraj Despotovice.

- U obavezi smo da potvrdimo kvalitet iz prošlog kola. Da dokažemo svima od čega smo, da to nije bila slučajnost ili loš dan Vrščana. Ali ne određuje samo to težinu utakmice s Radničkim. Ona će dati odgovor za šta smo spremni kroz jedan duži period. U tom smislu čeka nas možda i najvažniji meč sezone. Neko će reći da je još rano da se utakmicama daje ovakav predznak, ali to će zaista umnogome odrediti dalji tok prvenstva za nas. Bez obzira na mlad tim, neophodno je da pokažemo dodatni nivo zrelosti i čvrstine, veći nego protiv Vršca, baš da bismo sebi trasirali put onako kako se očekuje - najavio je šef stručnog štaba Metalca.

Utakmica u Gornjem Milanovcu počinje u nedelju od 19 časova.

Karte koštaju 300 dinara, dok je ulaz besplatan za dame i osnovce.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading