VRŠČANI OSTVARILI TREĆI TRIJUMF U MOZZARTBET PRVOJ LIGI SRBIJE: Pavlov čuva čuva VRŠAČKU tvrđavu!

Autor:

Sport

19.08.2022

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treću prvoligašku pobedu Vrščani su ostvarili u sjajnom ambijentu na stadionu pod kulom ubedljivo savladavši kvalitetan sastav Novog Sada. Izabranici trenera Nenada Mijailovića bili su borbeni, hrabri i odvažni u duelima, precizni u dodavanjima, lako su stvarali prilike i već u prvih deset minuta mogli su da reše pitanje pobednika.

VRŠČANI OSTVARILI TREĆI TRIJUMF U MOZZARTBET PRVOJ LIGI SRBIJE: Pavlov čuva čuva VRŠAČKU tvrđavu!

Foto: Branislav Josimov

Nošeni sjajnom podrškom sa tribina Vrščani su do prve velike šanse došli već u 4. minutu. Kapiten Lazevski je teledirigovanim centaršutem iz kornera pronašao Pavlova u srcu šesnaesterca, usledio je udarac glavom, ali je golman Nović vrhunski intervenisao. U 8. minutu Braunović je bio u nezadrživom prodoru sa leve strane, ušao je u šesnaesterac, idealno uposlio Parađinu, ali je bek Vrščana iz kolosalne prilike šutirao preko prečke. Konačno, u 13. minutu, velika radost domaćih navijača, Ognjen Ilić je dugim pasom pronašao Pavlova, napadač OFK Vršca je iako leđima okrenut ka golu, primetio da je Nović istrčao sa gol linije, usledio je perfektan lob udarac Ukrajinca i mreža Novosađana se zatresla, 1:0.

Pritisak Vrščana nije jenjavao do kraja prvog poluvremena, Novosađani nisu stvorili nijednu priliku sve do 44. minuta, kada je svim navijačima OFK Vršca zastao dah.

Napadač Novosađana, Karišić, šutirao je izvanredno sa iskosa sa desne strane sa oko 15 metara, Marković je poleteo kroz vazduh, vrhovima prstiju dodirnuo loptu koja je potom uzdrmala stativu.

Domaći su u istom ritmu nastavili u drugom poluvremenu. U 51. minutu sjajnu akciju OFK Vršca inicirao je Stanisavljević, Parađina je sa desne strane uputio centaršut, Pavlov je stigao do lopte, ali je njegov udarac u odsudnom trenutku izblokirao Andrejević i spasao siguran pogodak. U 68. minutu odlični defanzivac Novog Sada izgubio je živce, dok je igra bila prekinuta glavom je udario u lice mladog Braunovića, sudija Simić mu je opravdano pokazao put u svlačionicu.

OFK VRŠAC – RFK NOVI SAD 1921 2:0 (1:0)

Gradski stadion u Vršcu, gledalaca 1.200, sudija: Predrag Simić (Užice) 7, strelci: Pavlov u 13. i Ivić u 83. minutu, žuti kartoni: Petrić (OFK Vršac), Milošević, Živković (RFK Novi Sad), crveni karton: Andrejević (RFK Novi Sad) u 68. minutu.

OFK VRŠAC: Marković 7,5, Kadijević 7,5, Parađina 8,5 (od 88. Diuf -), Petrić 7,5, Mršulja 7,5, Terzić 7,5, Lazevski 8,5, Stanisavljević 8,5 (od 79. Vujić 7,5), Ilić 8 (od 68. Ivić 7,5), Braunović 7,5 (od 68. Grek 7,5), Pavlov 9 (od 88. Glavinić -).

RFK NOVI SAD 1921: Nović 7, Vukasović 6 (od 57. Serdar 6), N. Ilić 6,5, Radivojević 7, J. Ilić 6,5, Vujaklija 6,5 (od 68. Živković 6), Kokir 7 (od 68. Milosavljev 6,5), Milošević 7, Andrejević 6,5, Karišić 7, Tričković 7.

Igrač utakmice: Jevgen Pavlov

Isključenje nije poremetilo Novosađane koji su imali period dobre igre od desetak minuta, stvorili su jednu polupriliku, Kokir je prodro u šesnaesterac sa leve strane, ali je ostao nedeorečen u završetku akcije. Izmene koje je izvršio trener Mijailović osvežile su igru OFK Vršca u završnici meča, novu energiju ekipi dali su Grek i Ivić i u 83. minutu sve je bilo rešeno. Posle neuspelog napada Novosađana, usledio je milimetarski precizno kontranapad Vrščana, ideolog akcije bio je Vujić, Grek je sa golom spojio mladog Ivića koji se ušetao sa loptom u mrežu, 2:0.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Na konferenciji za medije obojica trenera apostrofirala su izuzetno teške vremenske uslove za igru, trener Radunović rekao je da su njegovi igrači, „koji sebe nazivaju superligaškim“, isuviše bojažljivo ušli u meč, dok je trener Mijailović čestitao svojim igračima i zahvalio se navijačima na izvanrednoj podršci.

- Parovi 4. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije:

OFK Vršac – RFK Novi Sad 1921 2:0

Trajal – Zlatibor (TV Arena sport 2)

Jedinstvo (U) – Železničar

RFK Grafičar – IMT

GFK Sloboda – Rad

Radnički (NB) – Loznica

Inđija Toyo Tires – Mačva

Mačva (GM) – Radnički (SM)

B. Josimov

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading