DERBI ZA PRVO MESTO: IMT želi da sačuva, a Grafičar da preuzme ulogu lidera Mozzartbet Prve lige Srbije! (FOTO)

Autor:

Sport

19.08.2022

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu, 20. avgusta na terenu Omladinske škole FK Crvena zvezda igra se derbi utakmica Mozzart Bet Prve lige Srbije. Od 17 časova sastaju se ekipe Grafičara i IMT-a.

DERBI ZA PRVO MESTO: IMT želi da sačuva, a Grafičar da preuzme ulogu lidera Mozzartbet Prve lige Srbije! (FOTO)

Foto: FK Grafičar

Dobrim igrama na startu sezone fudbaleri Grafičara sami sebi su nametnuli velike ambicije u sezoni koja je započela. U prva tri kola Mozzartbet Prve lige Srbije, izabranici Marka Neđića savladali su Rad i Loznicu, odigrali nerešeno u Šapcu protiv Mačve, postigli deset a primili samo tri gola.

Ubedljiv start sezone dodatno dobija na značaju time što su polovinu od deset postignutih golova, za tim sa Senjaka postigli igrači koji su tek napunili ili još uvek nemaju 17 godina.

Foto: republika.rs

 

 

U subotu sledi duel protiv IMT-a, prava prilika da se potvrdi kvalitet ekipe čiju okosnicu uz par iskusnijih fudbalera čine “bonusi”.

- Ne mogu da kažem da jesmo ali ni da nismo očekivali ovakav start sezone. Ušli smo u prvenstvo spremni, odradili odlične pripreme na Zlatiboru sa ciljem da budemo u vrhu tabele. Trenutno smo na drugom mestu i naravno da bismo želeli da preuzmemo ulogu lidera posle sutrašnje utakmice. Posle pobede protiv Rada rekao sam igračima da nam je cilj da do kraja sezone ostanemo u vrhu tabele. Koliko smo spremni za takav poduhvat pokazaće susret protiv IMT-a koji je sigurno jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Igraju odličan fudbal, iskusni su, međutim mi kao i na svakom meču, idemo na sva tri boda – ističe najmlađi trener Mozzartbet Prve lige Srbije Marko Neđić.

U prethodnoj sezoni razvojni tim Crvene zvezde i pored nešto lošijeg plasmana bio je drugi najefikasniji tim prvenstva. Od napadčkog fudbala se neće odustati ni u ovoj takmičarskoj godine bez obzira na ime rivala na drugoj strani terena.

- Nećemo odustati ni ove sezone od našeg načina igre i napadačkog stila, uvek idemo na gol više, želimo tokom svih 90 minuta da napadamo, da postignemo što više golova. Potvrdili smo to i u do sada odigrana tri kola. Težićemo da u tom segmentu budemo još bolji – ne ostavlja dilemu Neđić.

 

Perspektivni stručnjak uspeo je da pored rezultata, istovremeno pripremi svoje mlade igrače, od kojih su mnogi pre samo tri meseca igrali Kadetsku ligu Srbije, na sve zahteve seniorskog fudbala.

- Što se tiče dece, odnosno mladih igrača oni su plod dobrog rada u Omladinskoj školi. Zahvaljujući talentu koji imaju brzo su se prilagodili na naš način i stil igre. Grafičar želi da uvek igra napadački, zato publika dolazi da gleda naše utakmice. Njihovi dometi su mnogo veći i u narendom periodu ćemo raditi još više kako bi se dodatno i još bolje prilagolidi seniorskom fudbalu.

O narednom protivniku, ekipi IMT-a, samo reči hvale. Biće to duel za sve fudbalske sladokusce a nema dileme ni da će tribina na terenu iza južne tribine stadiona "Rajko Mitić" biti krcata.

- Dobro se poznajemo, i mi i oni igramo napadački fudbal. Znamo jedni o drugima skoro sve, tako da mislim da će biti odlična utakmica i da će biti dosta nadigravanja. Nismo ih pobedili u prošloj sezoni i zato ćemo sutra imati dodatni motiv. Verujem u naše momke i mislim da ako mi budemo pravi, da itekako imamo čemu da se nadamo. Neće biti lako, IMT je u tri kola pokazao mnogo, igraju dobar fudbal, imaju dobre igrače i biće prava derbi utakmica.

Bez obzira na ishod sutrašnjeg duela sa “traktoristima” ambicije Grafičara se neće menjati.

- Prvenstvo je dugo, ovo je tek početak, moramo da nastavimo sa radom i da pružamo sve bolje partije u nastavku sezone – zaključio je Marko Neđić.

Meč između Grafičara i IMT-a igra se u subotu 20. avgusta na terenu Omladinske škole fudbalskog kluba Crvena zvezda. Početak je zakazan za 17 časova.

 

- Parovi 4. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije:

OFK Vršac – RFK Novi Sad 1921 2:0

Trajal – Zlatibor (TV Arena sport 2)

Jedinstvo (U) – Železničar

RFK Grafičar – IMT

GFK Sloboda – Rad

Radnički (NB) – Loznica

Inđija Toyo Tires – Mačva

Mačva (GM) – Radnički (SM)

Foto: Printscreen/srbijasport.net

Tabela Mozzart Bet Prve lige Srbije

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading