Srbija će ga zapamtiti za sva vremena: Evo ko je Marko Spisu - JUNAK Italije!

Autor:

Sport

12.09.2022

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plejmejker Venecije je zatrpao koš "Orlova" i bio najzaslužniji za šokantnu pobedu reprezentacije Italije Evropskog prvenstva.

Srbija će ga zapamtiti za sva vremena: Evo ko je Marko Spisu - JUNAK Italije!

Foto: Tanjug/AP

Heroj Italijana Marko Spisu

Marko Spisu se pobrinuo da ga dugo vremena pamte ljubitelji košarke u Srbiji. Sa 22 poena vodio je Italiju do neočekivane pobede i zakazao duel sa Francuskom u četvrtfinalu prvenstva Evrope.

Ovaj omaleni plejmejker je juče bio nerešiva enigma za košarkaše Srbije. I pored slabog prvog poluvremena, u kom je postigao samo tri poena, u drugom je "eksplodirao", pa je sa 19 poena u nastavku susreta sebi izborio status najefikasnijeg košarkaša Italije na utakmici.

Podatak da je upisao 22 poena još više dobija na značaju kada se pogledaju Spisuove partije u dosadašnjem toku prvenstva - u pet utakmica u grupi, startni plejmejker "Azura" je ukupno zabeležio 19 poena, odnosno 3.8 poena u proseku. Takođe, u grupi je postigao ukupno pet trojki, dok je u meču sa Srbijom zabeležio čak šest uspešnih šuteva van linije za tri poena.

Spisu je svoje prve košarkaške korake napravio u ne toliko poznatom klubu Tores, odakle je sa svojih 16 godina prešao u Dinamo iz Sasarija. U klubu sa Sardinije se zadržao 10 godina, od kojih je prvih pet proveo na pozajmici u manje poznatim italijanskim klubovima. 

U sezoni 2016-2017 je na pozajmicu prešao u Virtus iz Bolonje, koji je tih godina ipak bio mnogo slabiji nego danas. Sa njima je te sezone osvojio i LNB kup, kup koji igraju italijanske ekipe iz druge i treće lige, a bio je i MVP tog takmičenja.

U Sasariju se zadržao do 2021. godine, a najveći uspeh mu je osvajanje FIBA Kupa Evrope 2019. godine. Usledio je prelazak u Uniks iz Kazanja sa kojim je dva puta igrao i sa Crvenom zvedom u Evroligi, a postizao je 17, odnosno osam poena. Klub je napustio u februaru ove godine, a od jula je postao član Rejer Venecije, kluba iz njegove matične zemlje.

Šansu da nastavi svoj san i ponovi partiju iz meča sa Srbijom imaće već u sredu, kada se Italija od 17:15 sastaje sa Francuskom u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading