TUŽNA LICA NA AERODROMU: Košarkaši Srbije sleteli u Beograd... Kapiten Lučić: Imali smo VELIKA očekivanja, hemija je bila izvanredna (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

12.09.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" sleteli u prestonicu posle ispadanje u osmini finala Eurobasketa.

TUŽNA LICA NA AERODROMU: Košarkaši Srbije sleteli u Beograd... Kapiten Lučić: Imali smo VELIKA očekivanja, hemija je bila izvanredna (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Vladimir Lučić

Košarkaši Srbije posle ispadanja u osmini finala Eurobasketa vratili su se u Beograd, a na aerodromu jedini je sa medijima razgovarao kapiten Vladimir Lučić.

- Nismo ništa analizirali, sve je još sveže, kao što sam rekao na konferenciji, promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, posle isključenja trenera su oni odreagovali kao ekipa. Pokupili neke šuteve - rekao je Lučić.

Istakao je as minhenskog Bajerna da mu je svima teško posle poraza i da nije bilo šta pričao nekome.

Teško. Nisam imao šta bilo kome da kažem, svi smo razočarani, imali smo velika očekivanja, a u sportu se dešavaju ovakve stvari.

Otkrio je i šta se dešavalo posle poraza, odnosno u hotelu isobama.

- Da pričali smo. Ništa što bi vas zanimalo. Odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija koju smo imali je bila izvanredna. Dosta smo pričali sinoć, ekipa smo za poželeti za druženje i kroz sve što smo prošli tokom leta.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Lučić na utakmici Srbije i Italije

Prokomentarisao je protivnike u grupnoj fazi gde je ostvaren skor 5/0.

- Imali smo dovoljno jakih protivnika, ekipe koje su bile sa nama u grupi i rezultati u osmini finala pokazuju koliko su jake ekipe, imali smo u kvalifikacijama dva teška meča sa Grčkom i Turskom, nisu nam nedostajale teške utakmice.

Govorio je i rečima selektora Pešića koji je kritikovao medije zbog visokih očekivanja.

- Nismo pratili medije u toj meri u kojoj mislite. U odnosu na kvalitet koji smo imali imali smo realne želje i snove da napravimo rezultat, odatle i razočaranje.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Lučić

Mnogi kao ključan momenat preokreta Italijana ističu drugu tehničku grešku njihovog selektora Đanmarka Poceka.

- Ne znam, igrom slučaja, nije prvi put da trener pokušava da nekom reakcijom, po meni lažnom reakcijom, motiviše ekipu, od toga su Italijani krenuli da igraju bolje, ne mislim da je to bilo zbog Poceka - zaključio je Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Opanak

12.09.2022 15:38

Boze kakav nakaradan pristup sportu forsirate u medijima; pa bre ovo je skup najboljih ekipa, i svaka moze da pobedi nema vise Dream team crnih virtouza, danas svi igraju da pobede, naravno! Mi kao nacija imamo problem prevelikih i cesto nerealnih aspiracija a bez mnogo realnog pokrica; evo sa dva, tri top igraca da se prosetamo do zlata, a protiv petorice super motivisanih na nas pobede, i naravno kako nasi nisu odgovorili eto kraja. Sport je igra, a u igri nema u napred pobede mora da se zagrize maksimalno svaka utakmica. E sad, zasto su stali posle 30tak minuta i izgubili sa 20 razlike do kraja, vise nije ni bitno jer je izgubljeno nepovratno, a nema sta da se nauci za sutra ako se ne promeni pristup svih i izgine na svakoj utakmici!! Kakve analize i gluposti, posle bitke svi su pametni ali tada je kasno. U svaku utakmicu kao da je finalna, i bice sve drugacije a naravno i tada je moguc los dan ali nije kraj sveta. Ne zivi se u sportu od stare slave, nema minulog rada, ne pisu se stari kosevi nego samo aktuelni!!