Srbija protiv DŽELATA u osmini finala Evropskog prvenstva?

Autor:

Sport

05.09.2022

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudo u gradu mode,.

Srbija protiv DŽELATA u osmini finala Evropskog prvenstva?

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Košarkaši Ukrajine šokirali su Italiju u Milanu u okviru 3. kola grupe C Evropskog prvenstva u košarci i obezbedili plasman u osminu finala.

Ukrajinci su slavili rezultatom 84:73, pa sad imaju skor od 3-0, dok su Azuri na 1-2 i nalaze se u veoma teškoj poziciji.

Ukrajina je do šokantnog trijumfa došla sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini, koju je rešila u svoju korist rezultatom 27:16.

 

 

Italijani su ovim porazom došli na prag da osvoje četvrtu poziciju u grupi, što bi značio i duel sa Srbijom u osmini finala, ukoliko Orlovi osvoje prvo mesto u grupi D. To znači da bi Srbija mogla da igra u borbi za četvrtfinale sa ekipom koja ju je ostavila bez OI u Tokiju.

Ukrajinu je do pobede predvoio nezaustavljivi Svjatoslav Mikaljuk koji je postigao 25 poena, Jusuf Sanon je imao 17 kao i Ivan Tkačenko.

U ekipi Italije najbolji je bio Akile Polonara sa 17 koševa, pratili su ga Simone Fontekijo sa 14 i Marko Spisu sa 11 poena.

Italija u narednom kolu igra protiv Hrvatske, a Ukrajina protiv Grčke.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading