Saša Obradović kao iz topa: SRBIJA GAZI KA ZLATU NA EP!

Autor:

Sport

05.09.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbija ruši sve redom na Evrobasketu, zasad su upisane pobede protiv Holandije (100:76) i domaćina Češke (81:68), a naredni protivnik je večeras (21.00, RTS 1) selekcija Finske. "Orlovi" su na dobrom putu da odu korak više u odnosu na 2017, kada smo u borbi za zlato poraženi od Slovenije.

Saša Obradović kao iz topa: SRBIJA GAZI KA ZLATU NA EP!

Foto: Starsport

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Saša Obradović, koji je čak tri puta bio prvak Evrope 1995, 1997 i 2001, poručio je u razgovoru za Srpski telegraf da izabranici Svetislava Pešića idu šampionskim putem.

- Gledao sam nekoliko utakmica Srbije. Sviđa mi se kako igramo. Prosto, vidi se negde Pešićev pečet, tako da mogu da naslutim u kom pravcu idemo. Naravno, glupo je da ja sad nešto tvrdim zasigurno, ali verujem da Srbija ide ka medalji. Svi bismo mi voleli da je ta medalja zlatna, ali i ako ne bude najsjajnije odličje, ja ću biti sasvim zadovoljan. Svakako je napravljen veliki uspeh - objasnio je Obradović.

Legendarni plejmejker koji od prošle godine vodi Monako istakao je da mu se posebno sviđa što "orlovi" iz meča u meč izgledaju sve uigranije.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić

- Imamo dosta kvalitetnih igrača. Tu su MVP NBA i Evrolige Nikola Jokić i Vasilije Micić. Najbitnije je da se oni što pre uklope i verujem da će Pešić naći način kako to da urade jer neki igrači nikada nisu igrali zajedno. Već se sad vidi pomak, ali verujem da to može da bude još mnogo bolje. Drago mi je što smo dobro organizovani u napadu, a nadam se da ćemo i u ostalim segmentima biti sve bolji. Video sam da se "orlovima" pridružio i Nikola Milutinov, što me posebno raduje - naglasio je Obradović.

Naredni protivnik Srbije biće reprezentacija Finske u trećem kolu Evropskog prvenstva. Naš tim zasad ima pozitivan skor s izabranicima Lasija Tuvija od pet pobeda i samo jednim porazom. Međutim, nekadašnji reprezentativac poziva na oprez.

- Poznajem selektora Finaca, on radi u Francuskoj. Više puta sam igrao protiv njega, poznat je kao čovek koji ne voli da gubi. Nikada nije bilo lako protiv njega, pa ne verujem da će ni Srbiji. Moraćemo ozbiljno da uđemo u taj meč ako želimo da slavimo. Tačno je da Srbija blagi favorit, ali to će morati da dokažu i na terenu - zaključio je srpski trener.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading