MINISTAR MILIĆEVIĆ U PRNJAVORU SA DECOM GLEDAO MEČ SRBIJE I ENGLESKE: ''Želimo da radimo na povezivanju mladih!''

Autor:

Sport

20.06.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lep događaj.

MINISTAR MILIĆEVIĆ U PRNJAVORU SA DECOM GLEDAO MEČ SRBIJE I ENGLESKE: ''Želimo da radimo na povezivanju mladih!''

Foto: Republika.rs

Danas je u Domu Kulture u Prnjavoru održan događaj koji je okupio ministre iz Vlada Republike Srbije i Republike Srpske, Đorđa Milićevića i Zlatana Klokića, kao i mališane iz fudbalskih klubova "Crvena Zvezda" iz Beograda i FK "Ljubić" iz Prnjavora. Ova neobična kombinacija prisustvovala je prenosu utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu između Srbije i Slovenije, dok je nakon toga održan revijalni meč omladinaca ova dva kluba.

Ministri su prisustvovali ovom događaju kako bi podržali nedavno usvojenu Deklaraciju na Svesrpskom saboru, koja teži jačanju veza između mladih iz Srbije i Republike Srpske. Ovo je još jedan korak ka negovanju duha jedinstva i patriotizma među mladima, a ministar Đorđe Milićević istakao je važnost tog susreta za decu iz obe zemlje.

- Danas konkretno napravili smo jedan događaj koji povezuje mlade. Ove godine ćemo napraviti 21 letnji kamp za mlade sunarodnike koji žive van Srbije. U tim kampovima biće preko 5 hiljada mališana. Važno je da naša deca iz Srbije upoznaju Srpsku, kao i da se deca iz Srpske druže sa vršnjacima iz Srbije - naveo je ministar bez portfelja u Vladi Srbije Đorđe Milićević i dodao:

Foto: Republika.rs

 

- Potpisali smo sedam sporazuma. Konkretno ministarstvo bez portfelja koje zaduženo za koordinaciju za medija aktivnosti Srbija sa dijasporom. Potpisali smo memorandum za ministrom Prokićem, ministarstvom za Evropske intergracije Republika Srpske. Meni čas i zadovoljstvo da smo i tokom prethodnog mandata imali jednu interzivnu saradnju i definisali jasan cilj, a to je da jačamo postojeće i jačamo odnose sa našim sunarodnicima koji žive van Srbije i Republike Srpske - rekao je Milićević i nastavio:

Foto: Republika.rs

 

 

- Da bismo sve ovo realizovali moramo da ispunimo nekoliko ključnih koraka. Prvi je da približavamo maticu sunardonicima koji žive van Repubike Srbije i Republike Srpske, da nastavimo sa umreženjem organizacija koje okupljaju Srbe van Srbije i da u Srbiji i Republici Srpskoj govorimo o potencijalima naših sunarodnika koji žive van matice. Oni raspolažu i ljudskim i finansijskim kapitalom i ravnopravne su patriote kao i svi mi - poručio je Milićević.

Važno je očuvanje indetiteta.

- Mi smo nakon potpisivanja memoranduma koji je rezultat onoga što smo radili tokom prethodnog mandata. Ovo je sada novi mandata i prva radna poseta nekog ministra ide ka Banja Luci, kako bi napravili dalje strateške planove delovanja. Nekoliko stvari je tu jako važno. Moramo da radimo na očuvanju našeg kulturnog indetiteta, jezika i ćirilice. Želimo da radimo na povezivanju mladih, što je jako važno, na poboljšanju položaja naših sunarodnika koji žive van matice i na ekonomskoj saradnji. Naše uspešne privrednike koji žive van Srbije povezujemo sa maticom i da u njima vidimo potencijalne investitore - jasan je ministar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading