FSS ZAPRETIO ISTUPANJEM SA EP! UEFA ovo MORA da ČUJE! U sve su UPLETENI i Albanija i Hrvatska!

Autor: Dražen Ostojić

Sport

19.06.2024

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar srpskog saveza Jovan Šurbatović pričao o daljim potezima.

FSS ZAPRETIO ISTUPANJEM SA EP! UEFA ovo MORA da ČUJE! U sve su UPLETENI i Albanija i Hrvatska!

Foto: Fudbalski savez Srbije

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, izneo je oštre stavove povodom nedavnih incidenata na Evropskom prvenstvu.

On je izjavio da će nacionalni tim napustiti takmičenje ukoliko albanski i hrvatski fudbalski savez ne budu kažnjeni, ističući da će FSS zahtevati od UEFA najoštrije mere, pa čak i po cenu napuštanja takmičenja.

Jovan Šurbatović je istakao da će FSS uputiti apel UEFA povodom nedavnih dešavanja, naglašavajući da takvi događaji nemaju veze sa sportom i fudbalom te da se ne želi politizacija prvenstva.

Foto: Republika

Republika u Nemačkoj

- Skandalozno je šta se dogodilo. FS Srbije će zahtevati od UEFA da preduzme najoštrije sankcije, po cenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Ovo je zaista skandalozno i ne želimo da se ikada ponovi - rekao je Jovan Šurbatović.

Izvesno je da će se pokrenuti disciplinski postupak:

- Sigurni smo da hoće. Zahvalni smo UEFA jer je reagovala na našu signalizaciju za ponašanje takozvanog novinara. Odmah mu je oduzeta akreditacija. Uputili sko protesno pismo, ovo nema veze sa sportom i ne želimo da se politizuje Evropsko prvenstvo.

Srbija je kažnjena sa 14,500 evra, ali je operativac FSS naglasio da su to pojedinačni slučajevi te da ne želi da se to pripiše srpskim navijačima. Apelovao je da se protiv Slovenije i Danske pokaže gospodstvo.

- Jesmo kažnjeni, zbog pojedinačnih slučajeva. Naša publika se ponašala bolje nego ostali. Kažnjeni smo samo zbog rasizma pojedinca, koji je vređao crne igrače. Tražili smo da se individualizune odgovornost, ne želimo da se pripiše svima. Naši navijači su gospoda, mi Srbi smo gospoda. Narod smo otvorenog srca, bez obzira na veru i naciju. Po tome smo poznati. Apelujem da ostanemo gospoda, a da izolovani incidenti budu kažnjeni - objašnjava Šurbatović, koji zaključuje još jednim osvrtom na današnji incident u Hamburgu:

- Zahtevamo najoštrije kazne za FS Hrvatske i Albanije. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu i sportu uopšte. Ukoliko UEFA ne kazni drastično izgrednike, razmislićemo kako ćemo dalje. Siguran sam da će kazne biti rigorozne. Kao što je kvazinovinaru oduzeta akreditacija, tako da budu kažnjeni navijači Albanije i Hrvatske. - zaključio je Jovan Šurbatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading