DA SE NE PONOVI MITAR PROTIV ŠVAJCARSKE: UVODI SE NOVITET U VAR SISTEMU NA EVRO! Odluke će biti jasnije

Autor:

Sport

12.06.2024

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo može doneti samo dobro.

DA SE NE PONOVI MITAR PROTIV ŠVAJCARSKE: UVODI SE NOVITET U VAR SISTEMU NA EVRO! Odluke će biti jasnije

Foto: Tanjug/AP

Penal nad Mitrovićem

Revolucija u korišćenju VAR tehnologije na EVRO 2024

Na finalnim konsultacijama pred Evropsko prvenstvo 2024, sudije su donele odluku o značajnoj promeni u pristupu korišćenja VAR tehnologije na utakmicama. Šef sudijske komisije UEFA, Roberto Roseti, istakao je da će sve odluke koje budu donete uz pomoć VAR tehnologije biti detaljno objašnjene u realnom vremenu putem video bimova na stadionima. Ovo predstavlja značajan korak ka transparentnosti i jasnoći u suđenju, čime se izbegavaju situacije poput one koju je doživela naša reprezentacija na prethodnom Mundijalu u Rusiji.

Republika

Foto: Starsport

VAR sistem u Srbiji

Transparentnost odluka kroz realno vreme


Nakon što video pomoć bude korišćena, tehničko objašnjenje odluke će biti emitovano na ogromnim ekranima na stadionu. Na primer, ukoliko se desi situacija poput igranja rukom, gledaoci će moći da vide i čuju razloge za donošenje te odluke. Ovo će takođe biti dostupno i komentatorima utakmice, kako bi mogli da prenesu objašnjenje gledaocima na najjasniji mogući način.

Pomoć u razumevanju odluka

Ova inovacija će značajno doprineti tome da gledaoci na stadionima i pred malim ekranima imaju potpunu sliku o razlozima donošenja odluka, čime se eliminiše nedoumica i stvara poštena atmosfera na terenu. Time se stavlja jasan akcenat na fer plej i eliminisanje grešaka u suđenju, što će svakako doprineti kvalitetu takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading