EVRO 2024 - GRUPA B: Španija spoj mladosti i iskustva, Italijane čeka težak posao u odbrani titule, poslednja priika za zlatnu generaciju Hrvatske, Albanija totalni austajder!

Autor:

Sport

09.06.2024

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno i najteža grupa na šampionatu.

EVRO 2024 - GRUPA B: Španija spoj mladosti i iskustva, Italijane čeka težak posao u odbrani titule, poslednja priika za zlatnu generaciju Hrvatske, Albanija totalni austajder!

Foto: www.profimedia.rs

Još pet dana nas deli od početak novog izdanja Evropsko prvenstva u Nemačkoj. Ovaj trenutak svi sa velikim nesrtpljenjem iščekujemo. Počeli smo sa predstavljanjem grupa, a sada je na redu sigurno po mnogima Grupa (B) smrtu u kojoj se nalaze Španija, Hrvatska, Italija i Albanija.

ŠPANIJA - SPOJ MLADOSTI I ISKUSTVA, DEFINTIVNO PRETENDUJU ZA SAMU ZAVRŠNICU

Na predstojećem prvenstvu, Španija se nameće kao glavni favorit za osvajanje titule, sa dubokim i talentovanim sastavom. Selektor Lusi de la Fuente, koji već više od decenije radi u Fudbalskom savezu Španije, ima izuzetno dobro poznavanje svih sistema igre koji su na raspolaganju njegovim fudbalerima. Tim sa Pirineja čeka već više od 12 godina na veći uspeh, te se od ove generacije očekuje da ponovo donese slavu zemlji.

Španski tim je primer izuzetnog spoja mladosti i iskustva, naročito u odbrani gde se pored iskusnih igrača poput Naća, Danija Karvahala i Hesusa Navasa ističu i mladi Pau Kubarsi, Dani Vivijan i Mark Kukurelja. Ova kombinacija obezbeđuje kompaktnost timu i širok spektar mogućnosti selektoru.

 

Vezni red reprezentacije Španije je izuzetno jak, sa igračima visokih tehničkih sposobnosti, spremnih da napadnu bilo koju odbranu. Na krilnim pozicijama ističu se mladi Feran Tores, Niko Vilijams i Lamin Jamal, dok se u špicu očekuje Hoselu, koji i u poznim igračkim godinama pruža izuzetne partije. Alvaro Morata i dalje izaziva podeljena mišljenja.

Ipak, apsolutni centar tima jeste Rodri, čiji doprinos često nije dovoljno prepoznat od strane javnosti. On je ključni igrač koji pruža balans između odbrane i napada, dok se od ostalih igrača očekuje da pruže podršku u tim segmentima. Dani Olmo takođe može doneti dodatnu dinamiku ekipi, posebno ukoliko zaigra na poziciji lažne devetke.Treba obratiti pažnju i na igrače poput Aleksa Remira, Robina le Normana, Mikela Merina, Martina Zubimendija i Mikela Ojarsabala, koji možda nisu široko poznati, ali svakako donose kvalitet timu. Takođe, veznog fudbalera Aleša Garsiju, predstavnika Đirone, koji je nakon sjajne sezone stekao zapažen status, treba imati na umu kao potencijalno značajnog igrača za reprezentaciju Španije.

ITALIJA - VEOMA TEŽAK ZADATAK U ODBRANI TITULE, ALI KVALITET ZA TAKO NEŠTO MALI

 

Italijanska reprezentacija se nalazi pod vođstvom Lućijana Spaletija, a nade za odbranu titule prvaka Evrope su prisutne, iako je jasno da ekipa nije na istom nivou kao pre tri godine. Nikolo Barela, Alesandro Bastoni i Federiko Di Marko iz Intera su igrači koji se ističu svojim kvalitetom, ali pitanje je da li će njihov doprinos biti dovoljan. Takođe, tu je i talentovani Gulijemo Vikario, ali će on najverovatnije biti klupiran u korist Điđija Donarume.

Foto: www.profimedia.rs

Italija

Formacija sa tri defanzivca pozadi može predstavljati izazov, posebno zbog nedostatka zaštite od direktnih napada. Vezni red, u kom je Barela primoran da igra uz Žoržinja, Peligrinija ili Kristantea, možda ne pruža dovoljno defanzivne podrške. Italija se oslanja na Đanluku Skamaku, Matea Reteguija, Đakoma Raspadorija i Rikarda Orsolinija, ali je pitanje da li će uspeti da ugroze svoje rivale. Ostatak ofanzivne linije ima izazove u konstantnom unapređenju svoje igre.

Uprkos izazovima, Italija će se sigurno boriti sa svim snagama na predstojećem evropskom prvenstvu. S obzirom na trenutno stanje ekipe, odbrana titule biće izuzetno težak zadatak.

HRVATSKA - POSLEDNJA PRILIKU ZA ZLATNU GENERACIJU VATRENIH

Hrvatska fudbalska reprezentacija prolazi kroz značajnu promenu generacija, ali i dalje se oslanja na iskusne igrače poput Luke Modrića. Iako imena igrača možda nisu toliko blistava kao prethodnih godina, timski duh i želja za pobedom su postali ključni faktori na velikim takmičenjima. Ističe se dvojac iz Mančester sitija, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, čiji su talenat i igra bili ključni za tim. 

 

 

Pored toga, Josip Stanišić iz Leverkuzena i Lovro Majer iz Volfsburga takođe su doneli svoj doprinos reprezentaciji. Mladi fudbaleri poput Luke Ivanušeca, Josipa Šutala i Josipa Sučića spremni su da preuzmu glavnu ulogu u narednim godinama. Takođe, Martin Baturina iz zagrebačkog Dinama predstavlja perspektivu koja će se razvijati pod mentorstvom Luka Modrića i Marija Pašalića.

Luka Modrić i dalje predstavlja ključnu figuru i lidera reprezentacije, iako je već u poodmaklim godinama. Njegovo iskustvo i klasa i dalje čine značajan uticaj na igru Hrvatske. Uprkos promeni generacija, Hrvatska fudbalska reprezentacija i dalje pokazuje značajan potencijal, a novi talenat obećava svetlu budućnost za ovaj tim.

ALBANIJA - APSOLUTNI AUTSAJDER

Reprezentacija Albanije se suočava sa izuzetno zahtevnom grupom na ovom Evropskom prvenstvu, što predstavlja dodatni izazov za ovaj tim. Iako možda ne uživa veliku popularnost, selektor Silvinjo je uspeo da pokaže svoje menadžerske sposobnosti i da vodi taktički zrelu i borbenu ekipu. Ovo može predstavljati prednost u odnosu na druge selekcije koje nemaju tako iskusne i taktički osveštene trenere.

Iako se nalazi u teškoj grupi, Albanija ipak ima nekoliko igrača koji su spremni da pokažu svoj talenat i da naprave razliku. Armando Broja, fudbaler Čelsija, ističe se kao igrač sa velikim potencijalom, dok Kristijan Aslani iz Intera predstavlja još jednu pretnju protivničkim timovima. Pored njih, tu je i iskusni bek Elseid Hisaj koji već godinama uspešno brani boje Lacija.

Foto: www.profimedia.rs

Albanija

Albanija će verovatno morati da se izbori za svaki bod na ovom prvenstvu, ali njihova prednost može biti ljubav prema zemlji i neupitni ratnički mentalitet koji karakteriše ovu selekciju. Sa takvim stavom, niko neće lako probiti bedeme ove reprezentacije.

Uprkos teškoj grupi i izazovima koji ih očekuju na Evropskom prvenstvu, Albanija ima potencijal da pokaže svoju snagu i da se izbori sa teškom konkurencijom. S obzirom na njihovu posvećenost i talentovane igrače, ova reprezentacija može iznenaditi mnoge svojim nastupom.

PROGNOZA GRUPE

1 Hrvatska 2-1-0 7
2 Španija 2-0-1 6
3 Italija 1-1-1 4
4 Albanija 0-0-3 0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading