ENGLEZI PITALI SUPERKOMPJUTER ZA SRBIJU I EVRO 2024: Odgovor koji su dobili možda nisu očekivali

Autor:

Sport

24.05.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim Gereta Sautgejta udara na Piksijeve "orlove" 16. juna u meču C grupe u Gelzenkirhenu.

ENGLEZI PITALI SUPERKOMPJUTER ZA SRBIJU I EVRO 2024: Odgovor koji su dobili možda nisu očekivali

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Engleske

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt saopštio je spisak od 33 igrača između kojih će izabrati 26 fudbalera koje će povesti na Evropsko prvenstvo u Nemačku. Ostrvljani prvi meč na EVRO 2024 igraju protiv Srbije u C grupi 16. juna, četiri dana kasnije protiv Danske, dok u trećem kolu odmeravaju snage sa Slovenikoj.

Kako Sautgejt nije pozvao igrače kao što su Markus Rašford, Džordan Henderson, Rahim Sterling, Džejdon Sančo, Benu Čilvel i Fikajo Tomori, tamošnja javnost je počela da spekuliše koji su im dometi. Zato su čak angažovali superkompjuter da vide kakve su im šanse protiv "orlova", Skandinavaca i "zmajčeka", odnosno da li mogu do titule koju čekaju od 1966.

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Mogu puno u Nemačkoj: Fudbaleri Srbije

 

Odgovor koji su dobili možda ih je iznenadio, ali je otkrio i kakve su šanse Srbiji. Naime, superkompjuter smatra da Engleska ima 31 odsto šanse da ode do finala, a 48 odsto da bude u finalu. Kada je u pitanju prolazak grupe to je čak 97 odsto. druga u redu za titulu prema prognozama mašine je Francuska (18 odsto), a slede Nemačka (15 odsto), Španija (12 odsto), Portugal (10 odsto) i Italija (sedam odsto).

Interesantno, Srbija je od superkompjutera dobila 62 odsto da prođe grupu, ali sa drugog mesta iza Engleske, jer je za prvo mesto "orlovima" dato samo 12 odsto. Izabranici dragana Stojkovića Piksija imaju 22 odsto šansi da odu u četvrtfinale, devet odsto za polufinale, a dva odsto da budu u finalu. Kada je u pitanju osvajanje titule za to smo dobilo nula odsto šanse, a da ne mogu nikako do titule važi za još devet reprezentacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading