DA LI VERUJETE? Nova studija pokazuje da su crvenokose gluplje od plavuša!

Autor: sickchirpse.com

Razonoda

05.11.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvrežen je stereotip da oni koji imaju plavu kosu (naročito žene) imaju tendenciju da sporije razmišljaju. Nedavna studija je u potpunosti uništila stereotip.

RepublikaFoto: pixabay.com

Državni univerzitet u Ohaju odlučio je da ispita da li je stereotip "glupih plavuša" opravdan. Sproveli su studiju na uzorku od 10.878 belih žena iz nacionalnog istraživanja, sa najčešćim bojama kose.

Šokantno, otkrili su da najniži koeficijent inteligencije imaju crvenokose. Zatim slede brinete.

Crvenokose su u studiji imale prosečan IQ od 101,2, a plavuše 103,2. Cela dva boda iznad tih glupih crvenokosa. Brinete su bile u sredini sa 102.7. 

Foto: pixabay.com

Džej Zagorski sa državnog Univerziteta u Ohaju je to objasnio:

- Istraživanja pokazuju da stereotipi često imaju uticaj na zapošljavanje, promocije i druga društvena iskustva. Ova studija pruža ubedljive dokaze da ne sme biti diskriminacije prema plavušama u vezi njihove inteligencije. Mislim da ne možete sa sigurnošću da tvrdite da su plavuše pametnije od drugih, ali definitivno možete reći da nisu gluplje. Dakle, ne diskriminišite plavuše - umesto toga, čuvajte to za njihove sestrice vatrenije kose. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading