(VIDEO) JEZIVI IZAZOV U KOME SU DECA ŽRTVE! Roditelji, oprez na internetu - ne radite OVO svojim mališanima!

Autor:

Razonoda

22.09.2018

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zli izazov obuzeo je internet, a radi se o podloj prevari koju roditelji priređuju deci, ali i odraslima, tako da ona postanu nevidljiva pa niko ne može da ih vidi i čuje

RepublikaFoto: pixabay.com

Inspirisan trikom iz popularne emisije, Youtube zvezda Dejvid Dorbik učinio je izazov još viralnijim tako što je izveo ovaj trik na svom bratu koji ima samo 12 godina.

Ispostavilo se da ovaj trik nije samo podla prevara već može da bude veoma opasan za decu, upozoravaju stručnjaci.

Evo kako se izvodi. Žrtva se pokrije ćebetom ili čaršavom, izgovaraju se neke "magične reči" i onda osoba postane nevidljiva. Ljudi koji su prisutni za vreme izvođenja trika pretvaraju se da je osoba zaista nevidljiva. Reč je o veoma podloj podvali, a na snimcima žrtve plaču, vrište i postaju veoma uznemirene.

Ključ ovog trika je da se žrtva prepadne i uplaši usled oslanjanja na osobe kojima veruje. Psihološkinja doktorka Radži Gutjeres istakla je da je ovo veoma opasno.

- Naravno, ovde je reč o šali, ali se ona zasniva na podsmevanje detetu - rekla je Gutjeres.

U situacijama poput ovih, osoba koja je uplašena i zabrinuta može da reaguje nepredvidivo čak i opasno. Nije naivno uraditi ovako nešto detetu koje je veoma ranjivo i opdložno uticaju starijih, pogotovo onih kojima najviše veruje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading