Pomerale su granice i bile i ostale NAJVEĆI SEKS SIMBOLI SFRJ

Autor:

Razonoda

13.09.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako doba nosi svoje imperative lepote, a ovih osam žena su nekada bile otelotvorenje seksipila brojnim generacijama bivše SFRJ.

RepublikaFoto: youtube.com/Blic
Olivera Katarina - Bila je jedna od najlepših, sada je jedna od najsiromašnijih

Olivera Katarina

Jedna od najlepših i najtalentovanijih žena ovog dela Evropa igrala je u preko trideset filmova i do danas ostala jedina umetnica sa ovih prostora koja je održala 72 uzastopna koncerta u prestižnoj dvorani "Olimpija" u Parizu.

 Tada je ostala zapamćena i kao "jedina žena pred kojom je klečao Salvador Dali" budući da je bio oduševljen njenom lepotom i glasom.

Čuveni kompozitor Šarl Dimon koji je pisao šansone za Edit Pjaf, posvetio je Oliveri kompoziciju "Jedan dan posle kraja sveta", koju je ona otpevala uz njegovu pratnju na klaviru.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Neda Arnerić i danas pleni svojim šarmom

Neda Arnerić

Vrhunska glumica verovatno će ostati zapamćena po slavnoj sceni iz kultnog filma “Ko to tamo peva”, uz citat "I tata bi sine!".

Nakon bogate karijere na filmu i u pozorištu, novu strast je pronašla u umetnosti kao vlasnica galerije.

Ena Begović

Zagrebačka pozorišna i filmska glumica, započela je karijeru s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zagranovića “Okupacija u 26 slika”.

Uskoro debituje u TV filmu "Ivan Goran Kovačević", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je u filmu "Pad Italije" 1981. godine.

Upravo taj film je prekrasnoj glumici doneo status kultnog seks-simbola, a kasnije je do tragične smrti nanizala veliki broj pozorišnih uspeha.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Lepa Brena žena sa stilom

Lepa Brena

Iako su njene pesme bile ponekad šaljivog karaktera na početku karijere, ne može se poreći kako je Lepa Brena bila prava pop ikona, ali i seks-simbol ovih prostora. Imala je čak i lutku sa svojim likom!

Osim toga, uz pevačku, ostvarila je i vrlo zavidnu poslovnu karijeru sa suprugom Bobom, otvarajući brojne produkcije.

Foto: facebook.com/MiraFurlanFanPage
Mira Furlan kako stari sve je lepša!

Mira Furlan

Prelepa Zagrepčanka na početku karijere je radila u Hrvatskom narodnom pozorištu, da bi vrlo brzo bio primećen njen televizijski potencijal te je 1980. postala jedna od vodećih jugoslovenskih glumica. Najzapaženije uloge je imala u Kiklopu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje i Lepota proroka.

Jedna od retkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru, u seriji Lost i Babilon 5.

Beba Lončar

Druga na popisu glumica i žena Josipa Radeljaka, Beba Lončar, bila je srpsko-italijanska glumica koja se na filmu pojavila 1960-ih te ubrzo postala ikona platna. Radila je nekoliko filmova u američkoj i italijanskoj produkciji, a osim u Jugoslaviji, svojom lepotom i talentom je plenila po Italiji. Razdoblje najveće slave doživela je tokom 1970-tih godina.

RepublikaFoto: Tanjug
Milena Dravić bila i ostala najveća dama u regionu

Milena Dravić

Glumila je u preko sto filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donela saradnja sa Ljubišom Samardžićem. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima Kozara, Ljubavni život Budimira Trajkovića, Rad na određeno vreme, Moj tata na određeno vreme, Sekula se opet ženi, Nije lako sa muškarcima i Zona Zamfirova. Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije Priče iz Nepričave, Vera iz Policajca sa Petlovog brda…

Sa svojim  suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program Obraz uz obraz. Zbog ogromnog broja nagrada za glumu često smatraju najvećom zvezdom u istoriji srpske i jugoslovenske kinematografije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading