(FOTO) Doktori joj operisali MOZAK, ona za to vreme PEVALA?!

Autor: blic.rs

Razonoda

27.08.2018

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesorka Sara Maj Filo (35) iz Velike Britanije u decembru prošle godine završila je kod lekara zbog napada koji je dobila u snu. Nije ni slutila kakve prognoze lekari imaju za nju. Nakon mnogobrojnih analiza utvrđeno je da ima veliki tumor na mozgu i da on raste u njoj već 15 godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kada sam ugledala snimak skenera, nisam mogla da verujem. Pola moje glave činio je tumor. Bio je ogroman. Verovatno sam bila u šoku čim mi je prva reakcija bila "kako je ovo fascinantno". Nisam mogla da verujem da sam sa ovim čudom u glavi išla u školu, družila se sa prijateljima, izlazila... - rekla je ona za "Metro".

Nekoliko meseci kasnije, došao je i taj dan - operacija.

 

 

- Doktori su me pitali da li želim da spavam ili da budem budna tokom operacije. Želela sam da budem svesna i da pričam, kako bi videli kako moj mozak funkcioniše tokom operacije. Na taj način sam olakšala i njima, ali i sebi oporavak jer sam se odlučila za ovaj potez. U početku smo vodili formalan razgovor, ali sam onda krenula da zbijam razne šale. Svi smo se smejali. Osećala sam se kao da sedim u kafiću sa prijateljima. Bio je to nerealan trenutak - dodala je ona.

U jednom trenutku je mlada devojka počela i da izvodi opersku pesmu "Ave Marija", ali i da komponuje uzimajući za primer medicinsko osoblje koje je radilo oko i na njoj.

- Pošto nisam znala šta drugo da radim, počela sam da improvizujem i smišljam pesme. Bilo je baš zabavno - kaže Sara.

Iako doktori nisu mogli da odstrane još 15 odsto tumora iz njenog mozga, Sara je rekla da se oseća veoma dobro i da je srećna što joj se život vratio u normalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading