NAPOLEONOV PENIS putovao po celom svetu: Imao je mitski status, uzimao ga je svako ko je platio

Autor: Republika

Razonoda

19.08.2018

08:24

Godine 1977. jedan profesor je platio 3.000 dolara za kupovinu ostataka penisa čuvenog vojskovođe i francuskog cara Napoleona Bonaparte.

Tanjug/AP
Portret Napoleona Bonaparte

Prema pisanju časopisu "Time Magazin", njegov odsečeni penis je bio dug četiri centimetara kada je kupljen.

Možda jedina stvar čudnija od ove kupovine od 3.000 dolara, jeste neobično dugogodišnje putovanje Napoleonovog polnog organa širom Zapadnog sveta.

- Njegov penis je dobio mitski status. On se nalazio u maloj kožnoj kutiji, nije bio stavljen u formaldehid pa se sav osušio - rekao je Toni Perote autor knjige "Napoleonovi privatni delovi: 2.500 godina istorije otkopčano", koja se bavi škakljivim detaljima privatnih života poznatih vladara i istorijskih ličnosti.

Prema njegovim rečima, Napoleonov doktor je odsekao penis vojskovođi za vreme autopsije, nakon što je ovaj umro na ostrvu Sveta Helena 1821. godine.

Veruje se da je Napoleon umro od raka stomaka.

Doktor je dao penis jednom svešteniku, koji ga je prokrijumčario na Korziku, ali koji je tamo ubijen. Zatim je otkriveno da je penis stigao u ruke jednom britanskom kolekcionaru 1916. godine koji ga je odneo u Englesku.

Kako navodi Perote, francuska vlada je odbila da otkupi Napoleonov penis. Zatim je 1924. godine jedan američki prodavac starih knjiga kupio i doneo u Njujork gde je čak bio i deo jedne izložbe.

Konačno je 1977. vodeći američki urolog i profesor po imenu Džon Latimer rešio da kupi Napoleonov penis i sakrije ga kako više ne bi provlačio pažnju.

On je za njega dao 3.000 dolara, a čuvao ga je ispod svog kreveta i nikom nije dao da ga vidi.

Kada je profesor Latimer 2007. godine umro, čuveni penis je nasledila njegova ćerka Evan i nije poznato da li je do danas promenio vlasnika.

Komentari (0)

Loading