(VIDEO) BIĆETE U ČUDU: OVO JE UREĐAJ KOJI KORISTE SAJENTOLOZI!

Autor: Republika

Razonoda

17.08.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sajentologija je religija koju je osnovao pisac naučne fantastike L. Ron Habard 1952. godine i poznata je po tome što sve svoje operacije drži pod ogromnim i teškim velom misterije.

Foto: youtube.com/Play with Junk
Sajentolozi su pokušali da sakriju ovaj uređaj od sveta

Pored brojnih kontroverzi koje okružuju ovu religiju, jedna od najzanimljivijih stvari za mnoge jeste E-Meter koji se koristi za ključni ritual sajentologa.

U osnovi, ovaj uređaj meri elektrodermalnu aktivnost, tačnije, električnu aktivnost na površini kože.

Za sajentologe, mera koja se dobija uz pomoć uređaja služi kao svojevrsan detektor laži, iako ne postoje naučni dokazi koji ovo mogu da potvrde.

Crkva ove uređaje prodaje svojim članovima za hiljade dolara i svom snagom se trudi da se oni ne nađu u slobodnoj prodaji.

Ipak, ekipa YouTube kanala PlayWithJunk uspela je da se dočepa jednog koji je platila nekoliko stotina dolara i koji je crkva koristila do 2006. godine.

Nakon rasklapanja, utvrdili su da E-Meter krije ozbiljan hardver koji se koristi samo za merenje električnog otpora ljudske kože, piše telegraf.rs.

Iako su stručnjaci bili impresionirani kvalitetom izrade i komponentama, utvrdili su da uređaj uopšte ne vredi hiljade dolara, već možda 200 ili 300 dolara.

U svakom slučaju, dobili smo prilično detaljan uvid u uređaj koji sajentološka crkva po svaku cenu pokušava da sakrije od ostatka sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading