(VIDEO) DOSTAVLJAČ PICE NA RATIŠTU: "Jedite brzo, dok ne zapucaju!"

Autor: Republika

Razonoda

10.08.2018

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedite brzo dok je još toplo, pre nego što zapucaju", savetuje dostavljač pice vojnicima dok se miris topljenog sira i šunke širi rovom na istoku Ukrajine, gde se dostavljači izlažu opasnosti da bi nahranili ukrajinske vojnike.

RepublikaFoto: youtube.com/Arab News
Rizikuje život da bi nahranio vojnike: Oleksej  Kačko

- Neprijatelj je udaljen samo 80 metara, mogao bi da omiriše picu pa će mu poteći bale - šali se Oleksej  Kačko.

Kao i njegov kolega, 23-godišnji Bogdan Čaban, Kačko je bio dobrovoljac u sukobu protiv proruskih separatista na istoku sve dok njih dvojica nisu odlučili da otvore piceriju primerenog naziva - "Pizza Veterano" u Mairopulju, poslednjem velikom gradu na istoku Ukrajine koji je pod nadzorom središnje vlade u Kijevu.  

Odkad su u maju registrovali delatnost u kojoj zapošljavaju kolege veterane, specijalizovali su se za dostavu pica vojnicima na ratištu, nekih 20 kilometara od Mariopulja. Zamisao o piceriji pala je Kačku na pamet dok je gledao televizijsku seriju o američkim vojnicima u Iraku, u kojoj vojnici sanjaju o tome da pojedu vruću picu.

Pošto je u ratu bio ranjen te mu je uklonjen deo pluća, Kačko je odlučio da iskoristi invalidsku penziju da s Bogdanom otvori franšizu ''Pizza Veterano'', koju je u Kijevu pre nekoliko godina registrovao drugi veteran. 

Pice se plaćaju donacijama i pripremaju specijalno za vojnike. Iz sigurnosnih razloga s vojnim zapovedništvima dogovaraju vreme dostave i put kojim će ići.

- Danas je na redu Vodjane, seoce iz kojeg je gotovo celokupno stanovništvo pobeglo nakon rata - objašnjava Oleksej i dodaje: "Isporučili smo 20 velikih pica."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading