Grci digli vlast na noge zbog MUČENJA MAGARACA!

Autor: Tanjug

Razonoda

29.07.2018

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti idiličnog grčkog ostrva Santorini odlučile su da zaštite mazge i magarce koji po paklenoj vrućini nose turiste po oštrim uzbrdicama ostrva.

RepublikaFoto: youtube.com/TravellerS'n'S
Magarce muče na Santoriniju

Hina navodi da je odluci prethodio sukob aktivista za zaštitu životinja sa vlasnicima mazgi i magaraca, prenosi N1.

Navodi se da su gradske vlasti u subotu objavile rezultate uspešnog sastanka aktivista i vlasnika životinja u "cilju poštovanja prava i dobrobiti" simpatičnih, tvrdoglavih mazgi i magaraca.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak gazde koji mlati svog magarca, u petak je organizovan protestni skup koji je završio metežom, a kada su se strasti primirile, vlasti su objavile niz mera za zaštitu magaraca.

Životinjama će se ubuduće morati da bude osigurano dovoljno hrane i vode, kao i odmor u hladu, magareći radni sati i nosivi teret biće ograničeni, a vlasnici koji to ne poštuju biće kažnjeni.

Navodi se da se Santorini, ostrvo koje se uzdiže u vulkanskom krateru stotinu metara iznad mora i poznato je po belim kućama, poslednjih godina teško nosi sa sve većom navalom turista.

Vlasti su stoga uvele ograničenje u broju kruzera koji tu mogu pristati i u broju dolazaka na ostrvo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading