NARKO KARTEL UCENIO GLAVU PSA! Ženka Sombra pronašla TONE KOKAINA

Autor: telegraf.rs

Razonoda

27.07.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolumbijski policijski pas Sombra (Senka), ženka koja je tokom službe otkrila rekordnu količinu droge, dobila je premeštaj zbog bezbednosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Policijski psi služe narodu

Obaveštajni izvori navode da je narko-kartel Urabenjos ucenio Sombrinu glavu na 70.000 dolara pošto je otkrila 10 tona njihovog kokaina, preneo je Bi-Bi-Si.

Kartel Urabenjo se smatra najmoćnijom kriminalnom organizacijom u Kolumbiji.

Sombra, ženka nemačkog ovčara, premeštena je sa teritorije tog kartela na aerodrom u Bogoti.

Šestogodišnja Sombra bila je u lukama na atlantskoj obali, uključujući i Turbo, grad iz kojeg se tone kokaina gliserima, a ponekad i improvizovanim podmornicama šalju u Srednju Ameriku i SAD.

Prošle godine je otkrila 5,3 tone kokaina u Turbu, a nedavno je nanjušila još četiri tone droge, među auto-delovima za izvoz.

Najveći deo trgovine drogom kontroliše kartel Urabenjo, čiji šef Dairo Antonio Usuga je među najtraženijim ljudima u Kolumbiji.

Ta banda nudi novac da bi se rešila onih koji joj stoje na putu. Policija je 2012. godine našla letke kartela u kojima se nudi 500 dolara svakome ko ubije policajca.

Mnogo veća suma ponuđena za smrt Sombre govori o finansijskim gubicima koje su pretrpeli zbog nje.

Policajci iz jedinice za borbu protiv droge kažu da je Sombra pod zaštitom, ali da će za sada biti bezbednija na aerodromu glavnog grada Bogote, El Dorado.

Sombra je deo jedinice otkako je bila štene, a njenom zaslugom je uhapšeno 245 osumnjičenih švercera droge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading