CRNA MAGIJA: Ovo su neki BIZARNI rituali koje Srpkinje rade da bi omađijale muškarca

Autor: Republika

Razonoda

22.07.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opsednutost žene muškarcem ide i do granica ludila, često su spremne na potpuno nenormalne stvari da bi ga osvojile, verujući da će "magija" dugo trajati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Da bi zavele muškarca ili ostale sa momkom koji im se dopada, devojke su spremne na razne ludosti, a ponekad čak i na vradžbine.

Često to budu običaji koji nemaju nikakvog uticaja na drugu osobu, ali veliki broj ljudi veruje i u crnu magiju, kojoj nesigurne devojke pribegavaju, najčešće kada žele da se udaju.

Ovo su neki od bizarnih slučajeva kojima se devojke služe ne bi li imale srećnu vezu ili brak i da bi muškarac ostao sa njima:

  •  Stave im kap menstruacije u kafu, nakon čega muškarac poludi za njima
  • Kada je pun Mesec, pogledaju kroz prsten u pravcu meseca i stave prsten na ruku. dokle god ga ne skinu, muskarac ih neće ostaviti
  •  Uzmu mu pramen kose (snop dlaka) i čuvaju ispod jastuka i on ostaje uz njih
  • Pramen kose provlače kroz iglu, a onda zašivaju za neki deo odeće kako bi vezale muškarca za sebe
  • U Negotinskoj krajini, na primer, bockajući iglom jastuk, devojka govori: “Ne bodem jastuk, bodem svog suđenika: u oči, pod oči; u čelo, pod čelo; u srce, pod srce… da ne može da spava, dok mene, Jele, ne dođe da se razgovaramo, da se verimo”.
  •  U Bačkoj se veruje da kada devojka svom momku krišom u džep stavi slepog miša, ići će za njom kao slep.
RepublikaFoto: pixabay.com

Da bi zavele muškarca: 

– Cvet maslačka se ubere i ispresuje, a potom, pažljivo stavi između dva komada papira i uvije u maramicute stalno nosi sa sobom. Ova amajlija se nosi u levom džepu i uz njenu pomoć, veruje se, moguće je osvojiti devojku ili momka koji vam se dopada.

Ako se sve završi kako treba, amajlija se čuva do sklapanja braka, a onda se pažljivo zakopa ispod kućnog praga ili u baštu.

– Da bi zavele muškarca žene započinju ritual sedam nedelja neposredno pred pun mesec, a započnu ga u petak, što čine svakog sledećeg petka, sedam puta za redom. Na ružičastoj sveći nacrtaju šest krugova. Zapale je i izgovore ime osobe za koju je namenjen ovaj obred, uz sledeće reči:

“Gana, uvek budi sa mnom, molim te, daj mi pravu ljubav. Gana, daj mu snage, da svoj osećaj ostvari u reči, kao da pesmu peva.”

– umesto rumenila na obraze namažu malo praha od crvene cigle – nekad je vladalo mišljenje da je to rumenilo “magično” i da privlači željenog muškarca.

– ako starija devojka ili momak požele da sebi nađu par, potrebno je da se u ponoć uoči Đurđevdana ( ili nekog drugog “jakog sveca”) okupaju i odu svečano obučeni u crkvu i tamo poklone stvar koju su tek kupili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading