KARMA JE KUČKA: Lavovi pojeli lovce koji su ubijali nosoroge!

Autor: Republika

Razonoda

07.07.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje dva krivolovca na nosoroge u Južnoj Africi napali su i pojeli lavovi, javlja BBC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Lavovi pojeli krivolovce

Naime, rendžeri su u rezervatu u Južnoj Africi pronašli ostatke dva, a moguće i tri tela krivolovaca u području na kojem obitavaju lavovi u rezervatu Sibuja, nedaleko od grada Kenton-on-Sea.

Na istom mestu pronađeni su i lovačka puška velikog kalibra i sekira.

Vlasnik rezervata Nik Foks na Facebook-u je objavio da su krivolovci najverovatnije ušli u rezervat u nedelju uveče ili ponedeljak ujutru.

- Zalutali su u čopor lavova. Radi se o prilično velikom čoporu tako da nisu imali previše vremena - rekao je Foks u razgovoru za agenciju AFP.

- Nismo sigurni koliko ih je bilo, nije baš puno toga ostalo od njih - dodao je Foks.

Na lice mesta odmah je upućen tim koji se bori protiv krivolovaca. Otkrili su lovačku pušku s prigušivačem, dugu sekiru i rezač žice, što je oprema koju najčešće koriste upravo krivolovci na nosoroge kako bi ih ubili i odrezali im rogove.

Samo ove godine krivolovci su u provinciji Eastern Cape ubili devet nosoroga, a u proteklih 10 godina u Južnoj Africi ubijeno je oko 7.000 nosoroga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading