BALSKE HALJINE I RASKOŠ? Ovo su prave istine o SREDNJEM VEKU koje menjaju istoriju!

Autor:

Razonoda

10.06.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srednjevekovna era u istoriji čovečanstva trajala je od 5. do 15. veka. To je bilo vreme kada je Zapadno Rimsko carstvo propalo, a dogodio se početak renesanse

RepublikaFoto: pixabay.com
Proći će vas jeza

Ljudska istorija puna je čuda. Kada pogledamo u prošlost, možemo da naiđemo na puno zanimljivih stvari. Srednjevekovna era u istoriji čovečanstva trajala je od 5. do 15. veka. To je bilo vreme kada je Zapadno Rimsko carstvo propalo, a dogodio se početak renesanse. okrenimo stranice istorije i saznajmo više o retkim činjenicama iz srednjeg veka!


1. Crna smrt je najrazornija pandemija u ljudskoj istoriji.

Procenjuje se da je 75 do 200 miliona ljudi umrlo od užasne kuge u 14. veku. Veruje se da je katastrofa započela u centralnoj Aziji, a proširila se po čitavoj Evropi. Infekcija se proširila od crnih pacova.
RepublikaFoto: pixabay.com

2. Pojas nevinosti dizajniran je kako bi se sprečio seksualni odnos.

Pojas nevinosti napravljen je za žene. Dame su ga nosile dok sunjihovi muževi bili u krstaškom ratu. To je trebalo da održi njihovu odanost prema supruzima.

3. Hirurgija nije bila sprovedena od strane lekara, već berberina.

Termin "berberin-hirurg" bio je poznat u srednjem veku. Generalno berberi su lečili ranjene vojnike sa svojim oštrim sečivima brijača. Lekari koji su bili zauzeti na Univerzitetima, samo su posmatrali pacijente.

4. Mučenje ili tehnika egzekucije bila je užasavajuća.

Testera je korišćena za ljude kako bi dobili ekstremno mučenje.

5. Nisu svi autori Srednjeg veka znali da pišu.

Mnogi autori nisu pisali svoje originalne skripte, Oni su znali da prepričaju stare priče crkvenih otaca i drugih klasičnih pisaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading